Allsvenskan

Succétrio tillbaka i Gävle

Gävle genomför förändring i ledarstaben och plockar in succétrion Gustav Alpe, Andreas Petersén och Alex Svensson som förra säsongen ledde laget till SSL-kval.

Gävle som förra året föll på straff i sista matchen i SSL-kvalet har i år haft ett uttalat mål att gå till ett nytt kval. Resultaten har dock inte motsvarat förväntningar och laget ligger sjua på 17 poäng vilket är 10 poäng från ett nytt SSL-kval. Med det i åtanke genomförs förändringar i ledarstaben. Andreas Lindström kliver åt sidan och förra säsongens succétrio Gustav Alpe, Alexander Svensson och Andreas Petersén att ta över laget resten av säsongen

– Det handlar om att få in ny energi och ge gruppen en boost. Vi behövde göra någon förändring och alternativen man har är inte så många. Det är ett beslut vi tagit tillsammans med Andreas där vi kände att vi behövde göra något för att ha chans att nå kval, säger Gävles sportchef Peter Nordqvist.

Den nygamla ledarstaben som nu tar över Gustav Alpe, Alexander Svensson och Andreas Petersén var den stab som ledda laget förra säsongen.

– Det är en härlig mix av personligheter som var väldigt framgångsrik förra året. Vi hoppas att det blir en boost för laget. Spelarna och spelarrådet har varit med i diskussionerna och känner att de vill ha in trion för att kunna tackla den tuffa utmaning vi står inför.

Vad tror du, är det en rimlig möjlighet att ta sig till kval?

– Det är jättesvårt att säga. Det är 24 poäng kvar att spela om och vi måste klart lyfta oss om vi ska ta oss till SSL-kval. Samtidigt är det få omgångar kvar och serien är jämnare än förra året då några lag stack ut. Vi har känts tröttkörda efter det missade kvalet på straff. Förhoppningsvis kan vi nu ladda om, få ny energi och klättra.

Är det aktuellt med värvningar? 

– Vi tycker att truppen är bra. På pappret vassare än förra årets trupp med några förstärkningar. Så där kommer v fortsätta och hoppas att vi får igång fler spelare.

Den nya ledarstaben var på plats och ledda laget i lördagens förlust mot Tullinge. Den riktiga starten blir i onsdagens match när Hudik/Björkberg kommer till Gävle. En helt klart viktig match om Gävle ska ha chans att gå till kval.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar