Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
FC Helsingborg

”Jag ville bara ha 3×20”

En trött Jesper Sankell såg till att Växjö vann genom att göra segermålet med 65 sekunder kvar av matchen, bara 17 sekunder efter att Helsingborg kvitterat.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
FC Helsingborg
2 - 3(1-0, 0-1, 1-2)
Växjö IBK

Två storspelande målvakter och bra försvarsspel i matchen Helsingborg mot Växjö höll nere siffrorna. Växjö tog genom Jesper Sankell ledningen med 2-1 vilket såg ut att stå sig. 18:36 kvitterade Helsingborgs Daniel Sebek i spel 6 mot 5. Jesper Sankell orkade dock inte med att det skulle bli förlängning och gjorde Växjös segermål bara 17 sekunder senare.

– Jag var ju högerforward idag och det är jobbigare än vad jag är van vid. Jag var väldigt trött sista fem minuterna och när de kvitterade så ville jag verkligen inte ha mer än 3×20. Vi sa inte så mycket och så slängde Niklas in vår femma. Det blev ett halvläge och det var skönt att sätta dit den, säger Sankell.

Vad säger du om matchen?

– Ett rätt så bra match med två väldigt bra målvakter. Det var svårt att få in bollen även om båda lagen hade många lägen. Känslan är att vi har mer kontroll över matchen och bör göra fler mål. Tyvärr släpper vi in 2-2 i slutet.

Bara två insläppta mål av Växjö som är ett av de lagen som har släppt in minst mål den här säsongen. 97 insläppa mål vilket är samma som Falun och Storvreta.

– Vi känner oss jäkla trygga i försvarsspelet. Vi har två bra målvakter och många av målen vi har släppt in är när det runnit iväg. Vårt grundspel är en trygghet och vi vet att lagen vi möter fruktar våra spelvändningar.

I det offensiva spelet finns mer att ge vilket Växjö jobbar hårt för att få till inför slutspelet.

– Vi jobbar med många och väldigt bra bitar på träning för att hitta fler lösningar. Men det spelar ju ingen roll om vi inte sätter dit lägena. Som idag så skapar vi i vår femma väldigt mycket även om det inte blir så många mål. Edling gör ju en jättematch. Men att ändå vinna en sådan här jämnt match när det blir målsnålt är skönt och bra att ha med sig framåt. Framförallt eftersom vi förlorade sista och studsar tillbaka. Vi visar på styrka och att vi är en grupp som fungerar bra och är starka, avslutar Sankell.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar