Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Ludwig Persson hade fest mot Höllviken

Ludwig Persson hade fest med ett äkta hattrick och totalt fyra mål när Växjö vann över Höllviken. 
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:00
Växjö IBK
10 - 4(4-1, 3-2,3-1)
Höllvikens IBF

Växjös tränare Niklas Nordén hade beordrat full fart framåt och mer avslut inför matchen mot Höllviken. Ludwig Persson tog honom på orden och satte 3 mål första 10 minuterna.

– Det blev någon form av ketchupeffekt där. Första målet var väl en del i att vi ska ta mer avslut. Andra är väl i princip en kontring och även det i PP är väl mer att jag får öppet mål och kan lägga in den, säger Persson.

Perssons målfest skulle inte stanna med hans första äkta hattrick i SSL. I den andra perioden gjorde han sitt fjärde mål.

– Det brukar alltid bli så. När jag väl gjort tre så har det aldrig stannat där utan alltid blivit fyra. Men fyra mål har jag bara gjort tre gånger tidigare.

Totalt gjorde Växjö 10 mål vilket föll sig naturligt med tydligare fokus på avslut.

– Jag tycker att vi uppnådde målet att gå mer fram rätt så bra idag. Vi sköt mer än vad vi brukar. Sedan om det bara är därför vi gör fler mål är väl svårt att säga. Det var helt klart en målrik match och båda lagen bjöd upp till en kul match. Jag tycker Höllviken är bra och om de hade fått lite mer utdelning i första och andra så hade nog kunnat bli jämnare.

Persson som var back i senaste matcher var nu uppflyttad som center mellan André Andersson och Jesper Sankell vilket visade sig vara ett succédrag. Den femman gjorde förutom Persson 4 mål ytterligare 2 mål.

– Jag och André har ju spelat många matcher ihop tidigare så vi hittar varandra bra. Jag tycker att vi förtjänar den utdelningen vi får idag. Vi skapar bra tryck och den här konstellationen får väl ses som en lyckat drag. Idag är det jag som gör många mål men det är tack vara att vi gör det så bra tillsammans.

Förutom Persson 4 mål gjorde även både Kevin och Lucas Rigogiannis som spelar med Växjö på dubbellicens mål. För Lucas var de första målet i SSL och de båda har imponerat på Persson.

– Jag tycket det är skitkul att de är med. Man ser hur mycket innebandy de har i sig och de lever verkligen för sporten. Jag tycker redan nu att håller SSL-klass och jag är glad så länge de spelar i vårt lag och hoppas de fortsätter med det i framtiden också. De är fantastiskt duktiga, säger Persson.

TV: Se Lucas Rigogiannis första mål i SSL

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar