Foto: Per Wiklund
AIK IBF

15 mål av Storvreta: ”Kändes avgjort redan från start”

AIK föll ihop och Storvreta vann med hela 15-5. 2 av målen från Alexander Rudd vilket var säsongens första. – Skönt att sätta dit den, säger Rudd.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
Storvreta IBK
15 - 5(7-1, 5-2, 3-2)
AIK IBF

Matchen hann knappt börja innan Storvreta hade avgjort mot AIK. 3-0 efter knappt två minuter och det såg väldigt enkelt ut för hemmalaget. Målskyttet i ett piggt och fokuserat Storvreta skulle fortsätta den första perioden och AIK föll igenom totalt och släppte iväg matchen till 7-1 efter 20 minuter.

– Vi leder med 3-0 efter en och halv minut och det kändes avgjort redan från start. Vi fick en skönt flow och kunde fortsätta pumpa skönt. Bra att vi klarar det och bra för målskillnaden, säger Alexander Rudd.

Till slut vann Storvreta med hela 15-5.

– Vi ville hålla upp det. Vi är hungriga och vi har bara spelare som är hungriga på att göra mål. Vi snackar om att vi skulle få till tvåsiffrigt och det blev ju mer än så. Vi vill förbi Falun och då kan målskillnad vara en extra poäng.

15 mål och ett målskytt som spreds ut i laget. Bland annat gjorde backen Filip Stenmark sitt andra mål för säsongen och Kristian Adolfsson noteras för säsongens första poäng. En annan spelare som gjorde säsongens första poäng och mål var Alexander Rudd som i den nionde matchen efter comebacken äntligen fick göra. Först på straff och sedan i ett friläge.

– Skönt att sätta den. Både straffen som till slut gled in men även i spelet. Det kan ju sätta sig i huvudet det där.

TV: Se Rudds straffmål 

Rudd ser piggare och piggare ut på planen och bidrar stort både offensivt och i defensiven. Han jobbar dessutom fortsatt hårt på att komma i god form.

– Jag är ganska nedtränad. Jag tränar ett eget extrapass om dagen och tanken är inte att jag ska vara i form nu utan till slutspelet. Ska jag vara ärlig så känner jag mig lite sliten i kroppen men samtidigt så känns de bättre vecka för vecka. Konditionen blir bättre och snabbheten också. I sluten på februari sen så ska jag lätta på det.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar