Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

”I teorin så har vi säkrat kontrakt om vi vinner”

Vid seger ikväll så borde Jönköping ha säkrat nytt kontrakt.

Med tre raka segrar går Jönköping in i kvällens match mot Höllviken med en bra känsla och form.

– Nu är vi starka. Det är inte många lag som har lyckats vinna tre raka, framförallt inte bland de som är utanför slutspel. Vi hade tidigare inget jättebra facit mot de södra lagen efter de två första derbygrupperna. Då pratade vi mycket om att komma närmare de lagen och hitta nya utmaningar att tävla mot istället vilket har varit lyckat, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson.

Inför kvällens match mot Höllviken står Jönköping på 29 poäng. En vinst skulle innebära 32 poäng och ett säkrat kontrakt, i vilket fall om man kollar statistiskt i vad som krävts tidigare säsonger.

– Man vågar inte säga till 100% men i teorin så har vi säkrat kontrakt om vi vinner. Tittar man på snittet de sex senaste åren så räcker 32 poäng. Ser vi på lagen bakom så har både AIK och Örebro de bra lagen i den södra gruppen kvar. AIK har dessutom många bortamatcher och Thorengruppen ser jag som avhängda. Örebro måste dessutom slå oss på hemmaplan där vi är starka. Teoretisk sätt kan vi klara ikväll men man vill inte säga att vi är klara även om det ska mycket till om vi vinner.

De två tidigare matcherna den här säsongen mot Höllviken har JIK tagit 5 poäng. En del för tre nya poäng är att hålla koll på Johannes Wilhelmsson och Christoffer Andersson som båda gjort över 40 poäng.

– Absolut anpassar vi hur vi spelar efter dem. Jag har hört tränare säga att man inte anpassar efter motspelarna men enligt mig är det bara två lag som inte behöver det. Det är jätteviktigt för oss att vi kan låsa de spelarna. Sedan har Höllviken fler spelare som är riktigt bra och får vi bort dem så blir det svårt för dem.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar