Foto: Per Wiklund
AIK IBF

”Mål som gör att vi får andrum”

Galante Carlström poängproduktion fortsätter efter comebacken. – Målen han gör är ofta mål som gör att vi får andrum, säger Faluns tränare Thomas Brottman.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
6 - 3(1-1, 2-1, 3-1)
AIK IBF

Med Alexander Galante Carlström tillbaka i laget har Falun återigen börjat vinna under ordinarie tid. Senast mot Örebro med 10-3 och idag mot AIK med 6-3 i en match där Falun framförallt kom igång i den tredje perioden.

– Det kändes som att de var mer påslagna och mer på hugget än oss i början. Vi är dåliga i den första, helt okej i den andra och vi är bra i den tredje, summerar Faluns tränare Thomas Brottman.

Den tredje perioden där Falun går från 3-2 till slutresultat 6-3.

– Vi är tvungna och vill gå ner på folk i tredje. Vi får en skadad back och hamnar lite i osynk med två backpar och tre kedjor. Det stämmer inte riktigt och vi går ner på två femmor för att få bättre synk och börjar då tugga oss in i det. Det ligger tight i sin box men vi lyckas få belöning på våra avslut.

Återigen var det Alexander Galante Carlström som är tillbaka efter pulkaolyckan som skulle ha stor inblandning i Faluns målskytte. Hans skada märks inte av i poängprotokollet då han senast mot Örebro gjorde 3 mål och i dagens match mot AIK blev det 2 mål och 3 assist.

– Det största skillnaden är att han gör mål som får oss att dra ifrån. Målen han gör är ofta mål som gör att vi får andrum. Jämför vi mot Thorengruppen och Dalen där han inte var med så fick vi inte de målen med oss och då hänger motståndarna i mycket längre och vi får jobba i uppförsbacke. Där är han otroligt viktig för oss att hitta de målen. Omar (Aldeeb) är också en sådan spelare. Båda har varit borta och tittar vi på övriga spelare produktion så har den varit som vanligt men skillnaden har varit just de här målen, förklarar Brottman.

Vad blir det för skillnad i förstafemman med Galante Carlström på plats? 

– Det kanske inte blir så stor skillnad för t ex Enström då han är en sådan spelare som gör omgivningen bra. Men i deras formation så är rollerna jävligt tydliga och när Galante inte är i sin roll så blir det ett tydligt avbräck eftersom det är han som tar de flesta avsluten. Det märks en klar skillnad i hur den femman fungerar med honom på plats.

Förutom att Galante Carlström är tillbaka har Falun även lättat på träningen.

– Vi har har lättat lite på träningen och känns lite studsigare. Idag kanske inte var någon toppeninsat men vi börjar få lite bättre balans och fysiska kroppar som känns piggare. Men vi har samtidigt en bra bit upp till vårt tak.

Glädjande för Falun var att Simon Berg var tillbaka och spelade hela matchen.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar