#ibsilly

Allsvensk forward till Växjö på dubbellicens

Växjö värvar Andreas Bremer på dubbellicens från Åstorp/Kvidinge.

Strax innan transferfönstret stängde gjorde Växjö klart med Åstorp/Kvidinges Andreas Bremer på en dubbellicens.

– Det här är en bra möjlighet för oss och för honom. Hans säsong kan bli längre och vi utökar alternativen i truppen. Han kommer i vilket fall som vi tänkt nu inte spela med oss förrän det är klart hur det går för Åstorp/Kvidinge. Deras säsong kan ju vara slut långt tidigare än vår, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Åstorp/Kvidinge ligger just nu på nedflyttningsplats i Allsvenskan Södra, 6 poäng ifrån Malmö på säker mark. Med fem omgångar kvar skulle det alltså tidigt kunna stå klart att Åstorp/Kvidinge åker ur och då kommer Bremer ansluta till Växjö. Sista dagen för en spelare med dubbellicens att bestämma vilken klubb den ska spela i är den 1:a mars.

Andreas Bremer är en van poängspelare för Åstorp/Kvidinge. Den här säsongen har han gjort 18 mål och 12 assist vilket är poängbäst i Åstorp/Kvidinge som totalt gjort 86 mål i Allsvenskan Södra. Förra säsongen gjordes 40 mål och 30 assist i division 1.

– Han är en sniper av högsta kvalitét. En rightforward med ett enormt spelsinne, bra fötter och en förmåga att komma in i rätt ytor för att ta avslut. Jag har tidigare tränat honom i Helsingsborgs JAS-lag och man såg redan då precis som nu i Allsvenskan att han är en spelare som kliver fram och gör mål i viktiga lägen. Han är ju dessutom ung med framtiden för sig.

Att knyta upp Bremer görs även för att inleda kontakt inför kommande säsonger.

– Han är såklart även intressant för framtiden. Att han väljer oss som dubbellicens nu är ett kvitto på att vi är en förening med ett gott rykte som kan erbjuda unga spelare speltid och utveckling, säger Nordén och avslutar med att tacka Åstorp/Kvidinge:

– De har varit väldigt tillmötesgående och vi tackar för ett gott samarbete, säger Nordén.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar