Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
#ibsilly

”Vill tillbaka till en SM-final”

Forwarden Jesper Sankell har förlängt med ytterligare två år med Växjö Vipers. – Jag vill tillbaka till en SM-final, säger Sankell.

Växjö och Jesper Sankell har kommit överens om ett nytt kontrakt på ytterligare två år.

– Det känns riktig bra att förlänga och att göra det klart så tidigt. I och med att Växjö är ett av de bättre lagen i Sverige och att vi trivs bra här jag och flickvännen så var det inga konstigheter. Helheten är väldigt bra med jobb vid sidan om på skola och jag får möjlighet att fokusera mycket på innebandy. Jag har ju mål med min innebandy och det är en heder att få fortsätta sträva mot de i Växjö, säger Sankell.

Jesper Sankells första sejour i Växjö var säsongerna 2013-2015. Efter en halv säsong i Jönköping kom han tillbaka till Växjö till säsongen 2016/17 och gjorde då 20 mål och 21 assist i grundserien. Den här säsongen har han gjort 11 mål och 21 assist vilket placerar honom tvåa i Växjös interna poängligan.

– Jag kom hit med min andra korsbandsskada och hade då en förhoppning av att kunna spela innebandy igen. Mitt mål var då att jag skulle hålla mig skadefri och och den kan vi nu grönmarkera. Jag känner att jag kan njuta av mitt spel nu och fått bra förutsättningar att bli så bra som jag kan. Det är på god väg och det var självklart att fortsätta den utvecklingen här i Växjö. Jag känner även tacksamhet att de tog emot mig trots skadan och vill ge tillbaka.

Hur ser du på utvecklingen som laget har gjort från när du var i Växjö första gången till nu? 

– Alla ser ju vad Niklas (Niklas Nordén, tränare) har gjort med Växjö och det är fantastiskt att få vara en del av det. Hade jag fått välja hade jag alltid haft Niklas som tränare. Det är lite annorlunda nu än när jag var här första rundan. Då var det mer rutin och det känns nu som att det är lite mer hunger nu. Vi har flera yngre spelare som är hungriga och det kan vara det som gjort att vi är där vi är som ett av de bästa lagen i Sverige.

Vad har du får mål framåt? 

– Med Växjö som klubblag så vill jag att vi ska nå en final igen och då göra en bättre prestation. För mig personligen så vill jag fortsatt vara skadefri och därmed kunna utveckla mitt spel ytterligare och försöka slå mig in i landslaget. Det är tufft och det handlar om att få träff under en längre period. Jag gör en okej säsong i år men det finns fler nivåer att ta och jag är inte besviken att jag inte är med nu. Men lyckas jag få träff och ta någon nivå till så borde jag vara aktuellt framöver och få chansen.

TV: Se dokumentären från Växjös SM-finalhelg 

Vad känner du själv saknas för en landslagsplats? 

– Jag känner att jag är bra defensivt och poäng har jag alltid gjort. Jag tycker även att jag har blivit jämnare så mycket handlar om att hålla en hög nivå över tid. Något som jag känner kanske fattas är hur jag värderar lägen. Ibland blir jag för ivrig till att söka medspelare för att det ska bli mål direkt. Jag tror mycket på att med de förutsättningar som finns här kunna utveckla min spets ytterligare, avslutar Sankell.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar