Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Fahlström matchhjälte i slutsekunderna

Jämn målsnål match med känslor och avgörande i slutsekunderna när Falun och Mullsjö satte igång herrarnas SSL efter uppehållet inför drygt 2500 åskådare.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
3 - 2(0-0, 0-1, 3-1)
Mullsjö AIS

Herrarnas SSL rivstartade efter landslagsuppehållet när Falun tog emot Mullsjö inför drygt 2500 åskådare i JALAS Arena. Både Falun och Mullsjö bjöd upp till en match med slutspelskaraktär.

– Det var en rolig match att spela med mycket känslor. Att få det här direkt efter ett uppehåll med fullsatt och den här fina matchen som vi gör är väldigt roligt, säger Faluns Johan Fahlström.

Falun såg också ut att ta ledningen i matchen när Johan Rehn hittade Rasmus Enström med ett långt utkast. Enström gjorde inget misstag i friläget och la upp bollen i taket. Bollen studsade dock ut direkt och domarna dömde bort målet.

TV: Se Enströms bortdömda mål 

Istället var det Mullsjö som tog ledningen i den andra perioden där Mullsjö var det bättre laget. Kasper Hedlund gjorde 0-1 i powerplay.

– Vi gör det hyfsat i första perioden. I andra perioden spelar vi upp oss och har en del klara lägen. Men det är en tajt match. Sedan kommer de in och gör sina mål hyfsat snabbt. Vi kommer ut ganska passivt och de kliver på lite mer, säger Mullsjös Kasper Hedlund.

Mullsjös ledning stod sig länge och det dröjde hela 46 minuter innan Falun gjorde mål. Det genom Emil Johansson.

– Jag rör min in mot slottet och får en fin macka från Omar (Aldeeb) så det var bara styra upp en riktig hockeystyrning i nattaket, säger Emil Johansson om målet.

Det efter att båda lagen gjort varsitt mål till skulle det bli ett dramatiskt slut. Med bara sju sekunder kvar klev Johan Fahlström fram från backplats och gjorde avgörande 3-2.

– Vi får ett frislag med 30-20 kvar eller något. Vi spelar upp den och jag försöker få den förbi centertäck och övriga fem i täck och så går den in vilket är sjukt skönt när vi har pressat på och de har legat i försvar en hel match, säger Fahlström.

Matcher var jämn, tuff och det skapades mängder med farliga chanser åt båda håll. Både Johan Rehn i Faluns mål och Jonathan Larsson i Mullsjös mål storspelade och blev båda utsedda till matchens lirare.

– Vi har haft lite problem mot lag som lirar en låg 2-1-2 där center tar alla skott uppifrån. Det blir trångt där i slottet och vi måste skjuta mer utifrån och måste hota mer från fickor. Vi rullar och det blir behagligt men det händer inte så mycket, säger Emil Johansson.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Fahlström: ”Helt otroligt att få fira det med alla här inne”

TV: Surt slut för Mullsjö. Kasper Hedlund: ”Kunde slutat åt båda håll” 

TV: Emil Johansson summerar matchen: ”Vi har haft problem mot lag som spelar en låg 2-1-2”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar