Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Det är riktigt sorgligt och det blir jättesvårt att spela”

Växjö vann för första gången borta mot Team Thorengruppen och det inför nästan tomma läktaren.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Team Thorengruppen SK
6 - 8(1-4, 4-0, 1-4)
Växjö IBK

Förra säsongen föll Växjö borta mot Team Thorengruppen efter att matchen blivit framflyttad på grund av försenade domare. Efter den matchen var Växjös tränare Niklas Nordén inte glad det var 100 000 kr som var bortkastade när planeringen föll. Efter dagens match som Växjö vann med 8-6 var det gladare miner.

– Nej idag la vi pengar på fikat istället. Efter första perioden snackade vi om att de hade en fin kiosk så det blev fina kanelbullar och inte mycket till innebandy i andra. Som tur är kom vi tillbaka i tredje igen, säger Växjö tränare Niklas Nordén skämtsamt.

Efter den första perioden ledde Växjö med 4-1.

– Första perioden får vi grym träff på våra spelvändningar och de lyckades inte alls med vad de försökte. Vi är tajta, har viljan och har full kontroll.

I den andra perioden tappade Växjö och jumbon Team Thorengruppen kunde både komma ikapp och gå upp i ledning med 5-4.

– Vår CM (chefsmaterialare) räknade och det är inte över 70 pers på läktaren. Det är riktigt sorgligt och det blir jättesvårt att spela. Jag förstår killarna och känslan är som att vara på begravning. Det är svårt att komma upp i energi. Men till tredje snackar vi i pausen att ta tag i det igen och lämna kanelbullarna och då visar vi varför vi ligger i toppen och de i botten. I två perioder dominerar vi och det räcker.

Växjö kom tillbaka i den tredje perioden och vann alltså till slut med 8-6 inför den officiella publiksiffran 283 personer. Växjös första seger på bortaplan mot Team Thorengruppen.

– Vi pratade lite om det inför matchen att vi hade minus mot Thorengruppen. Skönt att vi tog det på allvar och kunde visa att vi kan gå in och stänga matchen även om vi ligger under.

Efter VM-kvalet har Växjö vunnit båda bottenlagen AIK och Thorengruppen. I nästa match väntar serieledande Storvreta.

– Känslan är fortsatt bra och har varit ett tag. Vi börjar få stäm i spelet och spela som det lag vi är som ligger i de högre regionerna. Vi gör två bra perioder idag och två bra mot AIK och visar att vi är en division bättre. Nu ser vi fram mot Storvreta för att kunna visa för oss själva hur bra vi är, avslutar Nordén.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar