Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

”Laget som tar tre poäng tar ett jättekliv mot nytt kontrakt”

Förmågan att göra mål saknas för tillfället i Höllviken som har allt fokus på hålla sig kvar.

Med sju raka förluster i bagaget, den senast i förlängning mot Sirius är Höllviken i högsta grad inblandad i streckstriden om nytt kontrakt. Med fem matcher kvar är det fem poäng ner till AIK på nedflyttningsplats.

– Vi har sju raka förluster och det har under ett bra tag varit fullt fokus på att hålla oss kvar. Hade vi vunnit över Sirius hade det sätt lite ljusare inför den här matchen. Matchen mot Örebro är oerhört viktig. Laget som tar tre poäng tar ett jättekliv mot nytt kontrakt, säger Höllvikens tränare Vidar Jonsson-Wallin.

Höllviken har på dessa förluster varit nära att vinna flera gånger. Senast mot Sirius blev det en poäng efter en sen kvittering av Sirius. Bland förlusterna finns även en uddamålsförlust mot både Mullsjö och Jönköping. Det sista har dock inte funnits där.

– När vi vinner våra matcher så är vi effektiva framåt och sätter våra lägen. Ta matchen mot Sirius som exempel. Där kontrollerar vi i 40 minuter men gör inga mål. Har man bara 1-2 måls ledning så går det snabbt. Det är största skillnaden efter jul, att vi inte kunnat gå ifrån med fler mål och varit alldeles för oeffektiva.

Har ni gjort några stora förändringar för att komma till rätsida med det? 

– Inga stora grejer. Eftersom det är tätt matchschema handlar träningar mer om återhämtning. Vid vissa träningar kan vi ha kvar vissa spelare för att nöta vissa moment som avslut för att intensifiera och försöka göra något.

Under lördagen möter Höllviken Örebro som ligger på samma poäng. En otroligt viktig match för båda lagen.

– Det kommer nog bli en match som inledningsvis är tillknäppt. De vill leva på våra misstag och vi vill kontra på dem. Sedan kommer matchen förändras efter de första målen när något av lagen måste agera. Det kommer nog lätta upp matchen, säger Jonsson-Wallin och utvecklar:

– Det är framförallt ett lag med väldig offensiv kvalitet med Palmén och Jirebeck i spets tillsammans med Ekengren och Lindgjerdet. Jag gillar även Emil Ruud som imponerade när jag var uppe och kolla på SDF-SM. Örebro är väsentligt sämre på backsidan.

 

Finns det någon form av trygghet i att ni klarade er kvar förra säsongen? 

– Skillnaden mot förra säsongen är ju att du hade vi sju poäng upp och i en position där AIK är nu. Nu är det lite tvärtom där vi så länge inte AIK närmar sig så har vi nytt kontrakt. Det är klart vi ska vinna våra matcher men det finns en räddningsplanka som vi inte hade i fjol.

Spelschemat talar dock för att Höllviken ska hålla sig kvar. Förutom matchen mot Örebro återstår Dalen, AIK, Falun och Team Thorengruppen.

– Första är det ju Örebro och det ska bli spännande. Sedan har vi Dalen är ett lag som passar oss ganska bra. Efter det är det en jättetuff match borta mot AIK. Vi brukar har det tufft i Solnahallen och även Thorengruppen borta blir en utmaning. Vi har full respekt för matcherna vi har kvar och även om det är mot lag runt om oss tabellen kommer det bli svåra matcher, säger Vidar Jonsson-Wallin.

LÄS MER: Förutsättningar för streckstriden 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar