Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Vi kommer hit, spelar backhand och åker hem med tre sköna poäng”

Det var inget snack när Storvreta visade klass och vann med 9-2 över Växjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:00
Växjö IBK
2 - 9(1-3, 0-3, 1-3)
Storvreta IBK

Serieledande Storvreta forsätter att övertyga. Mot serietrean Växjö blev den storseger med 9-2 där Storvreta visade klass även om lagkapten Mattias Samuelsson inte vill dra för stora växlar av segern.

– Vi gör en ganska bra match men det är inte på något sätt en supermatch. Växjö är nog inte så nöjda med sin match. Vi jobbar hårt, gör det vi ska och vinner klart, summerar Samuelsson.

9 mål framåt och 2 insläppta är väl ändå ett rejält styrkebesked? 

– Vi vet om att så skickliga som vi är så kommer vi alltid göra mycket mål. Vi skapar lägen och kan vi bara hjälpa och skydda Viktor i målet så kommer vi att vinna. Vi kommer hit, spelar backhand och åker hem med tre sköna poäng.

Storvreta som de senaste matcherna nu har vunnit över Falun, Växjö och Pixbo Wallenstam vilket är de tre lagen som jagar i tabellen.

– Klart det är skönt att vinna de matcherna.  Jag har dock varit med för länge för att brusa upp mig över några seriematcher. Vi är tunga att möta och lagen vi har vunnit över kan vara inne i olika träningsperioder som kan påverka. Vi har haft vår tunga eperiod och blir piggare och piggare och måste spela klart bättre om vi ska ha chans att nå långt i ett slutspel.

I matchen mot Växjö var även försvarspelet bättre än senast mot Pixbo då Storvreta släppa in 8 mål. Idag släppte laget in ett självmål och ett mål i slutminuterna.

– Försvarsspelet är bättre idag. Det blir såklart inte så roligt för Växjö när det rinner iväg men vi gör mycket rätt idag. Vi springer mycket, täcker av och är jobbiga att möta.

Vad är den spelmässigt största skillnaderna i år jämfört med förra säsongen? 

– Förra året var ju ett jättetufft år med liten trupp. När vi spelar ett så aggressivt som vi spelar så behöver flera spelare som springer mycket. Det blir jobbigt med en liten trupp. Nu är vi fler som gör det och har dessutom flera spelare med hög kvalitét som producerar framåt. Kort sagt är vi fler spelare som kan ta ett större ansvar. Med tre producerade femmor blir vi dessutom väldigt svårstoppade, avslutar Samuelsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar