Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

Glömde väskan – räddade AIK till livsviktiga poäng

Först glömde Jonathan Hjelm sin väska, sedan storspelade han när AIK skrällde sig till tre livsviktiga poäng mot Mullsjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Mullsjö AIS
3 - 7(1-2, 0-3, 2-2)
AIK IBF

Bortaresan mot Mullsjö för AIK:s målvakt Jonathan Hjelm började inte som planerat. En väska med ett playstation och en TV var med på bussen. Dock ingen målvaktsutrustning.

– Jag vet inte hur jag tänkte. Linus Hellqvist hämtade upp mig och då kom jag ut med min TV och en liten ryggsäck. När vi sedan kom till samlingen och skulle lägga in grejerna i bussen märkte jag att jag inte hade med väskan med målvaktsgrejer, säger Hjelm.

Lösningen fanns nära till hands och det blev egentligen aldrig tal om att åka iväg utan grejerna även om Hjelm tidigare varit utespelare.

LÄS MER: Utespelaren som blev målvakt i SSL

– Hade vi inte löst det hade jag fått spela ute. Nej men Kristian Talme var inte framme vid bussen än och han åker ju från Botkyrka så han fick köra runt och hämta grejerna. Vi hade ju inte lämnat Solna än så det blev aldrig någon panik.

Väl på planen hade Hjelm en stor del i AIK:s skrällseger över Mullsjö. Efter två perioder ledde AIK med 5-1 där både Hjelm och försvarspelet gjorde det bra.

– Första minuten är ju inte bra då vi släpper in ett mål. Där hade vi kunnat dippa rejält efter det målet. Istället så sätter vi vårt försvarsspel bra, täcker otroligt mycket skott och ger varandra jävligt mycket viktig energi när vi gör det. Alla vill täcka idag och skotten som kommer fram blir behagliga för mig.

Efter två mål i tredje närmade sig Mullsjö något men AIK kunde tillslut vinna med 7-3 då både Patrik Hagberg och Andreas Stefansson gjorde hattrick. För Hjelm slutade det med 33 räddade skott i den officiella skottstatistiken.

– Jag är väldigt nöjd med min insats idag. Jag känner att jag har bra koll på det och när de spelar back till fickan hinner jag röra mig dit och kan se skotten komma.

De tre poängen var livsviktiga för AIK i bottenstriden som nu bara är två poäng ifrån Örebro.

– Det här var väldigt viktiga poäng. Tre poäng mot Mullsjö som ligger så högt upp i tabellen är ju lite av en bonus också jämfört med t ex Jönköping eller Höllviken. Vi kommer få in mycket ny viktig energi i laget nu också. En seger här betyder mycket för oss och de kommande matcherna.

Viktig seger och en roligare hemresa inklusive både målvaktsutrustning och playstation.

– Nu blir det att spela på vägen hem. Det är mest FIFA, NHL och COD. Vinnaren står kvar och eftersom jag är bäst i laget lär det bli mycket spel på vägen hem, avslutar Hjelm.

TV: Se är AIK:s 17 årige Jesper Andersson gör sitt första SSL-mål

TV: Se målen från matchen 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar