Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”På något sätt känns det som att jag aldrig kommer lämna denna förening”

Hannes Blomkvist förlänger med moderklubben Jönköping.

Jönköping och Hannes Blomkvist har kommit överens om att nytt kontrakt på ytterligare två år. Det innebär att Blomkvist blir sin moderklubb fortsatt trogen.

– Pappa tog med mig till Idrottshuset redan när jag var 5-6 år, i dag är jag 22 år och trivs fortfarande lika bra i JIK. Under alla dessa perioder i ens liv har man träffat människor i föreningen som inte bara lärt mig att spela innebandy, utan de har även lärt mig saker om livet. Även om jag alltid älskat att tävla har ändå livet blivit större än framgången, säger Blomkvist till Jönköpings hemsida.

Redan förra gången Jönköping har upp i superligan gjorde en ung Blomkvist debut. Den här säsongen när JIK både är tillbaka och har klarat nytt kontrakt har det blivit 6 mål och 15 assist av 22-åringen.

– I år var vi nederlagstippade och utdömda redan inför seriestart och har tystat hela innebandysverige genom att fortsätta plocka poäng. Klubben är på helt rätt väg och vi som lirar i laget vet att detta bara är ett steg på vägen. Jag själv vet att jag har ännu mer att ge och att jag har mina bästa säsonger framför mig. Dessutom har jag två år kvar på mina studier här på högskolan i Jönköping, så beslutet att stanna var enkelt. På något sätt känns det som att jag aldrig kommer lämna denna förening.

Jönköping känner sig stolta över att ha landet en förlängning.

– Vi känner en stolthet över att Hannes väljer att förlänga sitt samarbete med JIK. Hannes fortsätter att utvecklas tillsammans med laget och föreningen och har visat under denna säsong att han liksom laget hör hemma i SSL. Han har redan haft en viktig roll i laget länge men både han själv och vi vet att det finns ännu mer att hämta och utveckla. Det är något man lätt glömmer då Hannes varit bofast i JIK:s herrlag i många säsonger redan, säger Andreas Berglund från JIK:s sportgrupp.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar