Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Växjö slog Falun: ”Ett styrkebesked för oss”

Efter förra helgens storförlust mot Storvreta visade Växjö upp att de kan rå på den yttersta toppen genom att vinna över Falun med 8-4.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
Växjö IBK
8 - 4(3-2, 0-2, 5-0)
IBF Falun

Slutspelet närmar sig och det återstår tre matcher innan det drar igång. För Växjö kom ett styrkebesked när laget vann över förra årets SM-finalmotståndare Falun med 8-4.

— Det var ett styrkebesked för oss absolut. Vi gör verkligen en bra insats idag, summer Växjö tränare Niklas Nordén.

Segern kommer i en match där Växjö tog ledningen med 3-2 i den första perioden. Efter en andra period med både en femma på Johan Roos och en 2+10 på Ludwig Persson hade Falun tagit ledningen. Dock bara 1 insläppt mål i boxplay för Växjö som stärktes av utvisningarna.

— Man ska inte glömma att en innebandymatch är beroende av sekvenser för att ändra saker. Ibland krävs det utvisningar med sig eller emot sig. Man blir väckt och idag blir vi stärkta av den andra periodens utvisningar. Publiken tänder till och vi ser hur felaktiga domsluten är. Vi klarar det med att bara släppa in ett mål och ur det kan vi knyta näven och komma ut i tredje med annat fokus.

Det var frustrerat i Växjö under den andra perioden. Nordén var inte nöjd över dagens domarnivå.

— I andra perioden är det bara domarna som har kontroll på matchen. Det blir sorligt både för oss och Falun. Det är en usel nivå på det mesta och det känns skönt att även som vinnare kunna säga detta. Här spelar förra årets SM-finalister och vi får inte spela. Det är massa som skärpas om vi ska kunna ha en hög nivå.

Växjö lyckades samla energi till fokus på spelet istället för domarna och i den tredje perioden visade Växjö upp ett fint offensivt spel och vann till slut med klara 8-4.

— Någonstans så fastnar jag i att det är för att vi har bestämt oss. Det är andra matchen vi spelar med full trupp och visst spelar det in. Vi har jobbat hela veckan med olika saker och spelarna har tagit in och åt sig och kommit överens. Ur det kommer det att vi måste jobba hårt för oavsett match och duell och för att göra det måste vi ha bestämt oss. I vårt fall handlar det om just det.

Vad var skillnaden spelmässigt? 

— Svåranalyserad match. Vi vill ju driva tempot framåt och ibland krävs det två för att dansa. Falun är också ett anfallglatt gäng och vill spela innebandy. Det gör att de blir en bra match för oss och publiken vilket vi trivs i.

Efter att ha förlorat med 9-2 mot Storvreta i förra omgången var segern viktig för Växjö inför det som komma skall.

— Det är en stor mental del i detta, framförallt efter det vi var utsatta för förra veckan. Vi har varit ihop som grupp länge nu och att vi kan känna att vi kan spela så här när vi har bestämt oss betyder mycket. Spelarna var helt slut idag och det är full fart. Det ska det vara när i spelar och att få känna det är jätteviktigt, avlutar Nordén.

Dessvärre för Växjö utgick Markus Jonsson med en befarad knäskada.

LÄS MER: Jonsson utgick knäskadad

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar