Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

”Vi har enligt mig det enklaste spelschemat”

Höllvikenstjärnan Johannes Wilhelmsson känner ingen ökad press inför avslutningen när Höllvikens imorgon ska ta revansch mot jagande AIK.

Med tre matcher kvar av ligan har Höllviken 5 poäng ner till nedflyttningsplacerade AIK. Ett AIK som Höllviken imorgon tisdag möter på bortaplan. En chans till dubbel-revansch för Höllviken direkt efter söndagens förlust mot Dalen.

— Det ska bli kul med match direkt efter en förlust. Det ger oss möjlighet att direkt ta revansch. Sedan har vi haft svårt för AIK borta på grund av golvet så vi har även revansch att utkräva det, säger Höllvikens Johannes Wilhelmsson.

Är det så ni har lagt upp det? 

— Vi tycker själva att det är ett bra sätt att lägga upp det på inför den här matchen. Det är bättre att ha det fokuset än hur det ser ut i tabellen.

Bortsett från helgens förlust har Höllviken efter en tung period börjat ta poäng igen. Även spelmässigt har laget lyft tillbaka.

— Vi hade ju en ganska rejäl dipp med 6-7 raka förluster och då var det trögt både på planen och i laget. Det var tuffa matcher och vi spelare inte bra alls. På sistone har vi spelat bättre även om vi slarvade bort segern mot Dalen. Så spelmässigt är jag inte orolig. Det vi inte riktigt har just nu är vår effektivitet. Den måste upp och så måste vi ta bort slarvet som vi hade mot Dalen.

Livsviktig för att Höllviken ska hålla sig kvar är att Wilhelmsson producerar poäng. Den här säsongen har han gjort 21 mål och 39 assist. Han känner dock ingen ökad press att leverera de återstående matchern.a

— Jag känner ingen ökad press. Jag vet om min roll och den förändras inte bara för att det är få matcher kvar och vi är inblandade i botten. Jag ska spela som jag alltid gör och enda skillnaden är väl att man är mer taggad nu när det ska avgöras.

Avgöras ska det. För Höllviken väntar först AIK innan de till helgen möter Falun. I den avslutande omgången ställs Höllviken mot redan nedflyttningsklara Team Thorengruppen.

Hur ser du på de avslutande tre matcherna? 

— Vi har allt i egna händer och vi har enligt mig det enklaste spelschemat. En ska ut och vi har i nuläget mer poäng och bättre målskillnad så förutsättningarna är till vår fördel och förhoppningsvis är det till vår fördel även om tre matcher, avslutar Wilhelmsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar