Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Vill att våra spelare släpper loss i hela matcherna”

Team Thorengruppens tränare Daniel Jernberg hoppas spelarna släpper loss nu när det står klart att laget åker ur.

Efter söndagens förlust mot Mullsjö stod det helt klart att Team Thorengruppen åker ur SSL och nästa säsongen spelar i Allsvenskan.

— Det kom ju inte som en chock direkt. Även om vi kämpat på att hålla oss kvar har vi i månads tid ställt in oss på att det mycket väl kunde bli allsvenskan. Personligen är det en ovan situationen. Jag har aldrig som spelare eller ledare åkt ur en serie och jag hoppas det är sista gången, säger Team Thorengruppens tränare Daniel Jernberg.

Hur ska ni motivera er de sista matcherna? 

— Vi kommer såklart göra vad vi kan för att vinna sista matcher. Det är bra matcher som väntar och oavsett vad som händer spelarna framöver så är det en chans att spela mot de bästa. Jag tror även att vi kan spela bättre nu när vi kan släppa loss helt.

För Thorengruppen återstår först match mot Jönköping ikväll tisdag innan de ska möta Helsingborg och Höllviken.

— Nu när det står helt klart att vi åker ur kan det såklart ge oss möjlighet att testa lite olika grejer. Det kan vara i försvarsspelet eller det höga anfallsspelet. Vi får se hur det blir men vi har inställningen att det är ett bra tillfälle för oss träna olika delar.

Fakta är att Daniel Jernbergs kontrakt som tränare för Team Thorengruppen fortsätter även kommande säsonger och ett visst arbete för kommande säsong har redan påbörjats. I det arbetet vill Jernberg se spelarna spela ut ordentligt vilket inte varit fallet den här säsongen.

— Jag vill att våra spelare släpper loss i hela matcherna. Se matchen mot Mullsjö, där gör vi det i två perioder och det är bland det bästa jag har sett oss spela sedan jag och Lasse (Lars Bergström, tränare) kom till laget. Vi får inte vara rädda och försiktiga. Vi har duktiga spelare men tyvärr ett naggat självförtroende efter en tung säsong.

Jernberg själv lyfter fram en analys om varför det har gått som det gått för Thorengruppen. Senast mot Mullsjö tappade de matchen i den tredje perioden och det är där  den här säsongen avgjorts.

— Jag tror att om vi räknat bort alla tredjeperioder så hade vi haft 38 poäng och legat på slutspel. Det är där det fallit. Vi blir ängsliga och försiktiga, lämnar varandra i sticket och ger över bollen och hoppas någon annan ska lösa. Det är något vi får analysera och ändra till nästa säsong. Förhoppningsvis kan vi få med oss en bra känsla med tre bra matcher nu på slutet, avslutar Jernberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar