Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

5 års resa snart slut för Jonsson-Wallin: ”Jag är oerhört stolt”

Två matcher återstår innan Vidar Jonsson-Wallin lämnar rollen som tränare för Höllviken och han gör det med att nytt säkrat kontrakt i SSL. - Det har varit fem fantastiska år. Skönt att kunna lämna i SSL, säger Jonsson Wallin.

2013 tog Vidar Jonsson-Wallin över nykomlingen Höllviken i Allsvenskan Södra efter att ha tränat både Helsingborg och Pixbo Wallenstam. Sedan dess har Höllviken gått från Allsvenskan till SSL, tillbaka till Allsvenskan för att nu för andra året i rad hålla sig kvar i SSL.

— Det här känns fantastiskt bra. Det är mitt sista år i Höllviken och att få avsluta med två avslappnande omgångar och ett lag i SSL även nästa säsong är jag jättestolt över. Nu kan föreningen jobba vidare med sin vision om att etablera sig och det är jag jättestolt över, säger Jonsson-Wallin.

Två matcher som blir slutet på en fem år lång resa med Höllviken.

— Jag har haft fantastiska år i den här föreningen. Det började i Allsvenskan där vi var rankade sist och går då upp i SSL helt oförberedda. Vi åker ur direkt och vinner som storfavoriter Allsvenskan igen och klarar kvalet. Sedan har vi förra årets slut som vi alla minns när vi mirakulöst klarar oss genom att ta 7 poäng på 3 omgångar vilket var det behövde. Och så avsluta det i år med att vara i förarsätet med ombytta roller och kunna lösa det såhär.

Stoltheten för vad laget och föreningen Höllviken har åstadkommit märks tydligt hos Jonsson-Wallin som inte bara är fylld av energi efter segern mot AIK. Han ler också stort när han kort blickar tillbaka på dessa åren.

— Jag hade aldrig kunnat förvänta mig detta när jag skrev på kontraktet. Det vi har gjort tillsammans är den häftigaste resan i min tränarkarriär. Jag känner otroligt mycket för killarna och föreningen.

Någonstans i det här var det ändå dags för en ny röst.

— Jag tror det kommer bli skönt för spelarna med en ny tränare. Vi har haft en tajt relation och vi har utvecklats tillsammans väldigt nära. Spelarna behöver en ny röst som kan kittla de lite igen. Till slut står man där som en papegoja och det är klart när mitt vanliga snack drar igång så känner både spelarna och jag själv också ibland att det är saker som sagts i flera år.

FOTO: Per Wiklund

FOTO: Per Wiklund

Under dessa året är det inte bara laget i stort som har utvecklats till ett SSL-lag. Även flera spelare har tagit stora kliv i sin utveckling. Den mest framstående är Johannes ”JW” Wilhelmsson fått chansen i landslaget.

— Det har varit skithäftigt att se killarnas utveckling. Det är kanske det som är roligast med att vara ledare. Se en sådan som JW. Han var 21 år när jag kom in i hans innebandyliv och nu har han vunnit poängligan i Allsvenskan, är i toppen av poängligan i SSL och dessutom gjort landslagsdebut. Att få se en spelare gå från en ung vuxen till en vuxen man är oerhört häftigt.

Vidar Jonsson-Wallin lämnar inte bara efter sig ett lag med ett nytt SSL-kontrakt till säsongen 2018/19. Han lämnar också en välmående förening redo att ta nästa steg.

— Vi har byggt något de här fem åren att fortsätta på. Det hade säkerligen jag också kunnat göra. Det är en förening som är stabil med en stabil ekonomi, stabil verksamhet med en bra organisation runt laget och som vill bli bättre på alla moment. Föreningen satsar på unga spelar och vill gärna få in något mer etablerat för att börja utmana om slutspelsplatser vilket jag absolut tror att man kommer göra, avslutar Jonsson-Wallin.

FOTO: Per Wiklund

FOTO: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar