SSL-Herr

Eskelinen: ”Jag känner att Falun har mycket att bevisa”

TV-experten tillika tidigare storspelaren Kimmo Eskelinen inför kvällens TV-match mellan Falun och Pixbo-Wallenstam.

Ikväll möts ligatvåan Falun och ligafyran Pixbo Wallenstam i JALAS Arena klockan 19:00. En match som även sänds på Sportkanalen och Cmore.se. Kvällens match blir den gamle fornspelaren Kimmo Eskelinens tredje sändning som expert hos TV4/Sportkanalen, den första där Eskelinen är på plats i arenan där matchen spelas.

— Jag tror det kommer bli en bra match med ett Falun som för matchen. Jag känner ju Brottman lite och jag skulle tro att han är ganska revanschsugen från senast och kommer gå ut och sätta full fart. Inte minst för att bevisa för sig själva att de är att räkna med i slutspelet, säger Eskelinen.

Hemmalag är alltså Falun som i förra omgången förlorade mot Växjö med 8-4. Falun som enligt Eskelinen har mycket att bevisa.

— Jag känner att Falun har mycket att bevisa spelmässigt, framförallt efter förra omgången mot Växjö där jag inte tyckte att de gick att känna igen. Jag är även frågande till materialbytet och hur det kan ha påverkat. Som gammal spelare hade jag gått i taket av att byta direkt inför ett stundande slutspel. Även om de säger att det inte påverkar är det en skillnad.

Faluns förstafemma gick heller inte känna igen riktigt mot Växjö. Nu ser det dock ut att bli andra femmor i matchen mot Pixbo.

— Saknaden av Jonas Adriansson blev tydlig mot Växjö. Han har en annan arsenal än av offensiva kvaliteter än vad Casper Backby har som är starkare i det defensiva spelet. Adriansson behöver vara med för att den femman ska fungera fullt ut. Men vi ska inte dra för stora växlar. Det är seriematch och med tanke på hur mycket Falun har vunnit de senaste åren så kan det finnas en mättnad.

Eskelinen är mäkta imponerat av Pixbo Wallenstams säsong.

— Det är bara lyfta på hatten med det spelarmaterialet de har. Jag skulle bli väldigt förvånad om inte Jonas Eliasson blir årets tränare i år. Tittar man på pappret är det en ganska mediokert SSL-lag med några extrema spelare som Östholm, Wahlgren och Hedlund. Det är verkligen imponerande av vad de har fått ut.

Har de något kvar att bevisa inför slutspelet? 

— De har verkligen bevisat att de är ett bra lag. Att efter 29 omgångar ligga fyra är det klaraste beviset på att årets Pixbo är ett bra lag. Det som blir intressant blir att se om de kan behålla det i ett slutspel. Känslan är att de har skapat ett lag för slutspel med tre femmor där den tredje är tunga att möta, helt utan glamour. De kan vara tillfreds med sin säsong oavsett hur det går med Falun ikväll. Men om Falun steppar upp ikväll kan de ge en indikation vad Pixbo skulle kunna klara i ett slutspel då det är en helt annan sak, säger Eskelinen.

Sändningsstart för Falun-Pixbo Wallenstam är 18:50 och går att se på Sportkanalen eller på Cmore.se 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar