Foto: Leif Jirebeck
Örebro Kings

Örebro nära nytt kontrakt: ”Simon visar verkligen vilken klasspelare han är”

Örebro tog tre poäng och satte sig i förarsätet inför sista två matcherna. Nu har laget 6 poäng när till AIK.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
IBF Örebro
8 - 6(4-2, 2-1, 2-3)
Växjö IBK

Örebro satte sig verkligen i förarsätet i kampen om nytt kontrakt när laget på hemmaplan besegrade serietrean Växjö och drygade ut avståndet till AIK till sex poäng med två matcher kvar.

— Verkligen viktiga poäng även om det inte är något som är klart. Vi ska verkligen ta jobbet i matcherna som är kvar och bevisa att vi är ett lag för SSL och ett lag som är bättre än tabellen visar. Vi har mycket att bevisa och jag ser fram emot träning imorgon, vila och att sedan ge Linköping en match, säger Markus Lindgjerdet.

Örebro satte sig i förarsätet direkt i den första perioden med en 4-1 ledning efter knappt 11 minuter.

— Jag kan tänka mig att det är en tuff match för Växjö. Vi har så himla mycket att spela om och för dem handler det mesta om kommande slutspel. Vi krigar för varje poäng och de satt kvar i bussen i början. Det är först när de spelar 6 mot 5 som det blir lite tryck.

Örebro behöll sin ledning och med 7 minuter kvar av matchen ledde Örebro med 7-4. Då plockade Växjö målvakten och närmade sig till 7-6. En timeout senare och spiken i kistan av Markus Ekengren gav slutresultatet 8-6.

— Jag tror alla var nervösa då. De tog målvakten så tidigt och vi hann inte snacka ihop oss. Efter timouten hade vi koll igen och jag tycker att vi spelar väldigt moget idag. Hela laget och då menar jag alla inklusive de som inte spelar är verkligen med i matchen och bidrar.

Även om hela laget bidrog så stod en spelare ut i mängden. Simon Palmén gjorde 2 mål och 3 assist.

—Simon visar verkligen vilken klasspelare han är. Han visar varför han älskar det här och boostar upp hela laget och skapar självförtroendet. Det är inte bara poäng framåt utan även i defensiven gör han en oerhört stort jobb, avslutar Lindgjerdet som direkt efter matchen myntade smeknamnet Super-Simon.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar