SSL-Herr

Växjös jättesatsning – bygger Stairway to heaven

Växjö Vipers gör en jättesatsning på en ny anläggning. Den största satsningen sedan Fortnox Arena byggdes.

Växjö Vipers gör genom sitt helägda aktiebolag Växjö Innebandyarena AB en jättesatsning på en ny stor anläggning som kallas för ”Stairway to heaven”. En satsning som är föreningens största sedan Fortnox Arena byggdes.

”Med glädje kan Växjö Vipers idag presentera föreningens största satsning sen Fortnox Arena byggdes. Detta är ett tydligt avstamp inför framtiden där Växjö som region och vi som förening avser att under lång tid tillhöra toppen inom svensk innebandy såväl gällande elit som talangutveckling. När Fortnox Arena byggdes för sex år sedan var det en tydlig anpassning för föreningens elitverksamhet. Det vi nu kommer bygga är en satsning på framförallt ungdom men även en satsning på att utveckla arrangemangen kring matcher, cuper och andra event” skriver Växjö i ett pressmeddelande.

Projektet kommer ge ytterligare 3 spelplaner, restaurang och matsal i anslutning till a-hallen, nya omklädningsrum samt en en förskola vilket kommer ägas och drivas av Växjö Innebandyarena AB.

Utöver detta planeras en nybyggnation av 80 bostadsrätter. En kombinerad satsning som ska kunna ge Växjö Vipers utökade förutsättningar:

”Projektet ”Stairway to heaven” kommer att ge Växjö Vipers, ekonomiskt och anläggningsmässigt, de allra bästa förutsättningarna för att nå de högt ställda mål som föreningen satt upp”

Byggnaden ska bli 19 våningar hög och kommer kosta omkring 350 miljoner kronor att bygga.

För att bygget ska bli verklighet behöver projektet först beviljas bygglov.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar