Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

”Det är tuffa matcher motivationsmässigt”

Motivationen gjorde Mullsjö trögstartade. — Mycket nu handlar om att förbereda sig inför slutspelet, säger Mullsjö Rikard Eriksson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
IK Sirius IBK
5 - 6(2-0, 1-2, 2-3, 0-1)
Mullsjö AIS

Sirius som verkligen behövde tre poäng för att komma närmare Dalen på sista slutspelsplats inledde matchen mot Mullsjö klart bäst och gick ifrån till en 3-0 ledning.

— Jag vet inte vad det beror på men det kan ha att göra med att de har mer att spela för än vad vi har. Det blir en annan inställning och vi hamnar efter, säger Mullsjö Rikard Eriksson.

Mullsjö tog sig tillbaka in i matchen genom två psykologiska mål. Ett i slutet på andra perioden och sedan kvitteringen redan efter 57 sekunder i den tredje perioden.

— Det var viktiga mål. Att få 3-2 med oss in i paus och sedan direkt 3-3 gav oss den energin vi behövde. Vi vet att de måste göra mål och vi kan spela på det. De gör det bra och lägger mycket på kasse. Men jag tycker dock att vi kunde avgjort tidigare.

Mullsjö vann sedan i förlängning med 6-5 efter att Sebastian Palmqvist. En poäng till Sirius som nu har 4 poäng till slutspelsplats med två matcher kvar. För Mullsjö innebär de två poängen ingen skillnad i tabellen. Mullsjö som befinner sig i ett ingenmansland vilket påverkar motivationen.

— Det är väl lite så. Vi har pratat om det i gruppen och mycket nu handlar om att förbereda sig inför slutspelet. Vi testar runt lite i femmor och sådär. Samtidigt vill man ha med sig en go känsla inför slutspelet och vi vill såklart vinna.

Har det märkts i senaste matcherna mot AIK, Thorengruppen och Sirius? 

— Det är tuffa matcher motivationsmässigt i slutet på säsongen. Men det har också varit mot lag som har mycket att spela för vilket gör det svårt. Bortsett från jätteplumpen mot AIK så tycker jag ändå att det är bra. Det är svåra matcher och vi har ändå vunnit.

Vad vill du se i sista två matcher inför slutspelet? 

— Det är att skapa en go känsla och lite detaljer. Mot Storvreta så blir det en kraftmätning för att se vart vi står och matchen mot Örebro handlar mer om att spela in den känslan vi vill ha med oss. Två olika matcher som blir en bra avslutning innan slutspelet, avslutar Eriksson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar