Foto: Per Wiklund
#ibsilly

EXTRA: Pålsson lämnar Jönköping

Jönköpings huvudtränare Niklas Pålsson lämnar.

Jönköpings succétränare Niklas Pålsson som lett laget upp i SSL och till nytt SSL-kontrakt lämnar klubben. Anledningen till att Pålsson lämnar är att han ska flytta hem till Lundaregionen.

—Huvudsakligen handlar det om sociala bitar utanför idrotten med familj och vänner, säger Pålsson och summerar:

— 3 år har gått så otroligt fort. När jag tittar tillbaka på den resan som vi har gjort känner jag mig otroligt stolt och glad! Jag har fått möjligheten att arbeta med spelare och personer som verkligen tar ansvar och bryr sig, det har utvecklat mig som person och ledare. Vi har vuxit tillsammans under min tid i JIK, säger Pålsson.

Niklas Pålsson har varit framgångsrik som huvudtränare för Jönköping. Han har lett ett ungt Jönköping till SSL från Allsvenskan och den här säsongen till nytt SSL-kontrakt.

—  Jag har tidigare inte varit tränare i samma klubb under tre säsonger, främst då jag känt att jag stått och stampat, den känslan har jag aldrig haft här! Jag har fått jobba med bra kollegor i ledarstaben där vi hjälpts åt och haft ett mycket bra samspel! Nu den senaste säsongen har Jakob Olofsson-Adelin och jag verkligen kompletterat varandra riktigt bra, något som gjort att vi utvecklat varandra och laget.

Jönköping har sedan årskiftet försökt hitta en lösning för Pålsson att stanna kvar. Nu står det alltså klart att han lämnar.

— Vi i JIK kan bara tacka Niklas för allt han gjort i JIK under sina år här. En ledare på och utanför innebandyn som lyft fram unga spelare och utvecklat erfarna. Niklas har alltid proffsigt förberett lag och spelare inför varje match och byggt en vinnarkultur i herrlaget som vi tar med oss i vår fortsatta resa, säger JIK:s sportgrupps Johan Adin.

Arbetet för att hitta en ersättare pågår för fullt.

— Arbetet med att formera ny tränarstab inför nästa säsong är i full gång där assisterande Jakob Olofsson-Adelin är ett namn som vi jobbar med. Vår ambition inför kommande säsonger är hög därför är rekryteringen självklart otroligt viktig och vår högsta fokus.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar