Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Dalen till slutspel: ”Bra att vi har fått spela tuffare matcher”

Sebastian Degeryd sköt Dalen till slutspel.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
IBK Dalen
5 - 4(1-1, 1-1, 3-2)
Växjö IBK

Dalen klara för slutspel efter en 5-4 seger hemma över Växjö.

— Jag tycker att vi gör en bra match och att vi vinner rättvist. Det började ganska avvaktande där Växjö försöker kontrollera spelet och vi kommer inte riktigt in i det då. Men vi höjer oss, blir mer aggressiva och tar över matchen. Överlag en jättestabil insats av oss idag, säger Sebastian Degeryd.

En match där Dalen vände underläge i den andra perioden. Detta trots att Sebastian Degeryd brände en straff.

— Vi har haft lite problem med straffar i laget och jag har alltid varit sugen på att ta en. Det känns som att det var en bra straff om man nu kan säga det när man missat. Skönt att ta revansch och göra ett i tredje.

Revanschen togs med ett riktigt snyggt mål på volley fram till 5-3 vilket även blev det matchvinnande målet.

— Det var en ganska bra träff. Svahn gör det jättebra när han drar på sig gubbarna. Sedan är det inte så mycket att tänka på utan det var bara att skjuta.

Segern innebär alltså att Dalen blir åttonde och sista lag till slutspel. Övriga lag är Storvreta, Falun, Pixbo Wallenstam, Linköping, Växjö, Mullsjö och Helsingborg.

— Det har på ett sätt varit bra att vi har fått spela tuffare matcher där vi behövt kriga oss till slutspel. Det har höjt vårt spel. Vi har haft bra försvarsspel hela säsongen men nu har vi anfallsspelet höjts i takt med de här tuffa matcherna. Det känns väldigt bra att ta med sig det in i slutspelet.

Hoppas du att ni blir valda av något speciellt lag till kvartsfinalen? 

— Nej det spelar egentligen ingen roll. Det lär ju bli Storvreta eller Falun och jag har ingen favorit mot någon av de. Vi har ju ett kryss mot Falun och spelat bra mot Storvreta så vi är redo, avslutar Degeryd.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar