Foto: Arkivfoto/Per Wiklund
Mullsjö AIS

Eskelinen: ”Storvreta har imponerat ruggigt”

Expert Kimmo Eskelinen inför kvällens TV-match mellan Mullsjö och Storvreta.

Serieledande Storvreta beger sig ikväll till Mullsjö för den sista matcher i omgång 31. En match som sänds på Sportkanalen och CMore med start 18:50 där Kimmo Eskelinen är expert. Eskelinen som med sin TV-kollega Lars Lindberg snackar upp kvällens match i senaste avsnittet av Plastpodden.

— Storvreta är vi jättenyfikna på efter sin streak av matcher men också Mullsjö. Nyhemshallen är alltid välfyllt med en publik som lever sig men. Det ska bli en superintressant match även om den har liten betydelse för tabellen, säger Eskelinen.

Mullsjö kommer att sluta sexa i tabellen. En placering längre ner än vad många trodde inför säsongen.

— Jag skulle säga att de inte fått det utfallet på de spelare som de tog dit i år. Jag tänker framförallt på Rikard Eriksson från Warberg och Anton Vestlund från Karlstad. Det är två spelare som spelade i mindre lag i fjol med en stor roll i de lagen. De har inte lyckats skaffa sig den rollen i Mullsjö och har inte imponerat på det sättet vi är vana med att se de från sina tidigare klubbar.

Mullsjö har även gått tillbaka i sitt försvarsspel och börjat hitta mer rätt. Eskelinen tror att de kan vara med och utmana i ett slutspel och att kvällens match mot Storvreta blir en fingervisning.

— Mullsjö har ju provat ett nytt försvarsspel under säsongen och där fick de inte heller det utfallet. Nu har man kommit hem lite ochj spelet mer som i fjol. Det tror jag blir nyckel för att de ska lyckas ta sig lite längre i slutspelet i år. Jag tror att de kan vara med och skaka de flesta lagen i slutspelet. Det ska bli spännande att se om de har hittat formen mot slutspelet och jag tror att vi kan få en liten fingervisning i kvällens match mot Storvreta.

Ett serieledande Storvreta som imponerar med 11 raka segrar där de i senaste 8 matcherna gjort över 8 mål i varje match.

— Storvreta har imponerat ruggigt. De har hittat ett sätt att spela som motståndarna har väldigt svårt för. De går lite högre upp i banan och har fördelat ut sina stjärnspelare över tre formationer vilket är ganska ovanligt. Storvreta har hittat en bredd där alla formationer levererar. Man har en poängkung i Albin Sjögren, sedan har man Stenberg, Ahlroth, Jimmie Petersson. Det finns gott om offensiv spets där. Sedan har man det här året förstärkt upp backsidan. På pappret ett extremt starkt lag, säger Eskelinen.

Matchstart för Mullsjö-Storvreta är 19:00 och sändningen börjar 18:50 på sportkanalen och på CMore.se

LYSSNA MER: Hör hela diskussionen i senaste Plastpodden 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar