Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”Jag har svårt att se mig själv ta på matchstället för ett annat SSL-lag än Höllviken”

Först sköt Pontus Karlson Martell Höllviken till nytt kontrakt. Nu har han förlängt med föreningen.

Med fem mål mot AIK sköt Pontus Karlson Martell nytt SSL-kontrakt till Höllviken. Nu har Karlson Martell skrivit nytt kontrakt.

— Det känns fantastiskt bra att signa på, Pontus för ytterligare en period i Höllviken. Jag tycker om kontinuitet och det känns alltid extra bra när vi kan förlänga med våra spelare, det visar att vi gör mycket rätt. Vår trupp inför nästa år ser väldigt spännande ut, men givetvis behöver vi förstärka truppen, med både någon/några rutinerade spelare samt några unga talanger, säger Höllvikens sportchef Peo Stjernqvist.

Karlson Martell har den här säsongen gjort 36 mål och 3 assist för det Höllviken som han tillhört i stort sett hela sin innebandykarriär. Som tolvåring anslöt han till Höllvikens verksamhet från IBK Lund och han har varit med på hela resan från division 4 upp i SSL, tillbaka ner i Allsvenskan och nu förnyat SSL-kontrakt för andra året i rad.

— Det känns mycket bra att ha förlängt mitt kontrakt med Höllviken. Under alla år jag varit i klubben har jag utvecklat ett starkt band till föreningen. Halörhallen har blivit lite som ett andra hem och mina lagkamrater har blivit som en andra familj med en gemenskap som jag tror saknar motstycke, säger Karlson Martell och fortsätter:

—Jag känner att jag fortfarande utvecklas och det är en trygghet att få spela min typ av innebandy i en roll där jag kan utnyttja mina största styrkor som spelare. Med tanke på det säkrade SSL-kontraktet fanns det till slut inte så mycket att tveka på. Jag har svårt att se mig själv ta på matchstället för ett annat SSL-lag än Höllviken så länge vi spelar på högsta nivån, säger Karlson Martell själv.

Huvudtränare Vidar Jonsson Wallin som lämnar föreningen efter säsongen lyfter Karlson Martell som en viktig kulturbärare.

— Det är glädjande att Pontus som är en kulturbärare fortsätter sin satsning tillsammans med Höllviken IBF. Som tränare är han en spelare att luta sig mot då han även besitter mycket taktiska inslag i sitt spel. Jag vet hur mycket föreningen betyder för honom. Föreningen har även honom att tacka för alla de mål han producerat för Höllviken. Utan tvekan södra Sveriges bäste målgörare på hög nivå, säger Vidar Jonsson.

TV: Glödheta Karlson Martell efter matchen mot AIK: ”Jag har inte tagit tempen idag” 

TV: Se när Karlson Martell skjuter nytt kontrakt till Höllviken

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar