Hattrick av Isaac Rosén Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

”Vill visa inför slutspelet att vi är på riktigt”

Mullsjö visade upp slutspelskvalité och bröt Storvretas segersvit.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
13 - 8(5-1, 4-4, 4-3)
Storvreta IBK

Inför matchen Mullsjö mot Storvreta handlade snacket mycket om vart Mullsjö stod spelmässigt inför det kommande slutspelet och serieledande Storvretas svit på 11 raka segrar. Efter matchen stod det klart att Mullsjös slutspelsform i vilket fall finns där.

Det började redan i den första perioden när hemmalaget gick ifrån till en 5-1 ledning efter 20 spelade minuter.

— Vi är inte där. Det är i stort sett 5 öppna mål de får. Det är frilägen och öppna skott i skottet. Det är i underkant med tanke på vad de skapar också, sa Storvretas Henrik Stenberg i Sportkanalens sändning efter den första perioden.

Mullsjö skulle även tidigt i den andra perioden fortsätta sin målskörd och gå ifrån till först 7-2 genom Petter Van Keppel som gjorde sitt andra mål i matchen och därmed dubblade säsongens målskörd. Ett smart taktiskt drag från Forsman/Öhman vid ställning 8-3 och en dubbelutvisning skapade känning för Storvreta när man plockade målvakten och reducerade till 8-5. Heta Isaac Rosén fullbordade dock sitt hattrick till 9-5 knappt två minuter innan periodpausen.

— Man står där och så skjuter de bollarna på mig. Jag vill väl ut och röra på mig och ha mer boll men det funkar ganska bra där framme, sa Rosén som lyfte fram att Mullsjö ville visa upp sitt spel:

— En rolig match. Vi var väl ganska väl förberedda på att det skulle bli lite rock and roll och vi vill visa inför slutspelet att vi är på riktigt.

Målfesten fortsatte även i den tredje perioden och till slut skrevs slutresultatet till 13-8. En av Mullsjö bästa spelare var backen Henrik Olofsson som var ovanligt offensiv och även gjorde 3 assist.

— Jag tycker att vi börjar närma oss slutspelsmode. Vi kom upp riktigt bra från start och har pratat mycket om den här matchen för att få ett rejält avstamp. De flesta lagen backar hemåt mot Storvreta men vi går högt och möter de med samma medicin och det fungerar ju rätt bra.

Segern innebär inte bara att Storvreta segersvit bröts utan var även ett tydligt statement att Mullsjö kan rå på topp 4-lagen som de inte kunnat tidigare under säsongen. På lördag spelas sista omgången och därefter ska just topp 4-lagen välja slutspelsmotståndare.

— Inget lag vill välja oss hoppas jag. Vi är starka när vi prickar tätt. Det har vi inte gjort tidigare i år men nu har vi något att jobba mot. Storvreta är ett jättebra lag och det känns skönt att vi får det här inför slutspelet, avslutade Olofsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar