Foto: Per Wiklund/arkivfoto
SSL-Herr

”Det var ett fantastiskt år på många sätt”

Magnus Svensson blickar tillbaka på Warbergs säsong 2007/08 som utsetts till det bästa laget någonsin.

Statistikfenomenet Joel Milesson tillika bloggare här på ibnytt.se har presenterat en sammanställd ranking för herrarnas SSL där han sammanställt alla resultat som någonsin har spelats i svenska högstaligan. Dessa resultat har rankats enligt en Elo-ranking vilket är en ranking som även Internationella Innebandyförbundet använde sig av i sin kommunikation inför VM-kvalet i februari. Vinnare och det bästa laget genom alla tider är Warbergs upplaga 2007/08:

”Säsongen 2007/08 var Warberg IC näst intill ostoppbara. Två förluster i grundserien, varav en efter förlängning innebar att marginalen ner till tvåan Storvreta var 17 poäng. Det slutade inte där. Den enorma säsongen följdes upp av att de gick rent hus i slutspelet och förlorade inte en enda match. AIK stod som motståndare i finalen och där blev det oväntat tight. Matchen gick till straffar och men Magnus Svensson gjorde som han brukade och satte den avgörande straffen. Warberg anno 2007/08 med 1770 poäng är det bästa laget genom alla tider. Och här är dom. Världens bästa lag”

— Det måste vara helt korrekt eftersom det är vi som är bästa laget, säger Svensson skämtsamt och utvecklar:

— Det är ganska sjukt när man tänker tillbaka på den tiden. Det är 10 år sedan nu och på ett sätt känns det som ännu längre sedan. Men å andra sidan så minns man allt som om de vore igår.

Hur skulle du själv sammanfatta året? 

— Det var ett fantastiskt år på många sätt. Om man ska se till grundserien tappade vi bara två matcher. Det var ju en sådan säsong när vi var sjukt bra och allt bara flöt på. Vi gick ”clean sheet” i slutspelet också och snacket inför finalen var ju att det var orättvist om vi inte vann den också. Men det var bara en finalmatch och det blev så nära det bara kunde bli.

Hur bra var ni? 

— Vi hade ju ett lag och en grupp som var riktigt bra med en jävla vinnarmentalitet. Träningarna var på liv och död och andra och tredjefemman brukade se fram emot matcherna för att få möta enklare motstånd. Gruppen var sammansatt på bästa möjliga sätt, ett komplett lagbygge där varje femma var så bra som man kunde vara.

För Magnus Svenssons del avslutades den fantastiska säsongen med att han avgjorde SM-finalen i Globen.

— Guldet blev ju en avslutning på en fantastiskt säsong. Jag kommer ihåg min egen säsong där man kunde stå var som helst och bollen kom dit och det blev mål. Det hela kröntes med straffen och jag är ju en av de sämsta straffläggarna genom tiderna. Min säsong var den bästa jag gjort och laget var sjukt bra.

Idag jobbar Magnus Svensson inom Warberg som säljansvarig där han framförallt jobbar med marknadssidan även om det blir en hel del annat inom föreningen förutom det sportsliga där han inte är aktiv. Han ser dock gärna tillbaka på 08-året.

— Man är ju alltid dålig på att njuta när man väl är inne i en karriär. Det var veckorna efter man njöt men sedan var det direkt på nästa säsong. Det är väl något man skulle gjort, att njuta mer när man var inne i det. Men vi ska ha 10-års jubileumsfest med det gänget här snart och då kommer man minnas och njuta i efterhand. Perfekt att få detta till den träffen, säger Svensson och utvecklar:

— Jag och Kimmo (Eskelinen) pratade om det redan förra året med 07-gänget. Men då kom vi fram till att vänta till 08-gänget som var det bästa laget vi någonsin spelat med i vår karriär. Vi jämför ibland med 07-guldet och vi burkar skojja om att det året inte är något alls jämfört med 08. Vi hade 3 kedjor och två backpar som bara levererade, avslutar Svensson.

LÄS MER: Se hela rankingen här 

Topp 3 bästa lag genom tiderna: 

1. Warberg 2007/08
2. IBK Lockerud 1991/02
3. Pixbo Wallenstam 2003/04

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar