Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Lagens motivering till kvartsfinalvalen

Kvartsfinalmotståndarna är valda och så här motiverar lagen sina val.

Topp 3 lagen har gjort sina val och kvartsfinalserierna i herrarnas SSL är bestämda. Storvreta valde Helsingborg, Falun valde Dalen och Pixbo Wallenstam valde Mullsjö vilket innebär att Linköping kommer att möta Växjö. Så här motiverar lagen sina val i Sportkanalens sändning:

Kvartsfinal 1
Storvreta IBK-FC Helsingborg

Stefan Forsman tränare i Storvreta:
— Det gäller att skaffa sig de små fördelarna man kan och där har ettan och tvåan de stora fördelarna. Vi har våran process igång ett tag och ventilerat och försökt hitta de små fördelarna. Vi tycker att Helsingborgs trupp är lite smalare än andra trupper och när man spelar bäst av sju så blir det en fördel, säger Forsman.

Kvartsfinal 2
IBF Falun-IBK Dalen

Thomas Brottman, tränare i Falun:

— Vi sticker norrut och möter Dalen. Vi hade Helsingborg som etta och Dalen som tvåa och det är hugget som stucket där. Helsingborg har ju många rutinerade och farliga slutspelsrävar men jag håller med om att de har en liten tunnare trupp också. Det kommer bli tufft mot Dalen som också har slutspelsrutin och det har vi all respekt för. Men över sju matcher så ska vi greja det, säger Brottman.

Kvartsfinal 3
Pixbo Wallenstam IBK-Mullsjö AIS

Jonas Eliasson, tränare i Pixbo Wallenstam:

— Jag tycker att Mullsjö har haft det svårt i år. De har haft svårt att hitta sin identitet och backat tillbaka och spela lägre 2-1-2. Växjö har några riktiga brunkare och en målvakt som kan stänga igen totalt. Det var ett svårt val och nästan hälften/hälften om vad vi tyckte. Men alla har en positiv känsla mot Mullsjö och det ska bli jättekul. En riktigt rolig matchserie, säger Eliasson

Kvartsfinal 4
Linköping IBK-Växjö IBK

Johan Astbrant, tränare i Linköping som fick Växjö:

— Det känns på förhand som den mest spännande matchserien och det kommer nog bli ganska hett lite överallt om jag ska vara helt ärlig. Vi har 0-3 mot dem så det gäller att gå hem och jobba lite, säger Astbrant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar