Foto: Per WIklund
SSL-Herr

”Nu börjar slutspelet och då ska jag vara som bäst”

Växjös finske målvakten Eero Kosonen har längtat efter slutspel.

En match återstår i seriespelet innan slutspelet startar i nästa vecka. På femte plats i tabellen finns förra årets SM-finalist Växjö.

— Jag tycker att det har varit okej. Men jag gillar inte så mycket om att prata om det som har varit. Det är i slutspelet det börjar och det först då det visar sig om de tär en bra säsong eller inte. Jag har längtat efter slutspelet, säger Växjös målvakt Eero Kosonen.

Kosonen som tillsammans med Edin Omanovic och Växjös försvarsspel även i år vara oerhört stabilt.

— Om vi har släppt in ungefär lika många mål i år så har det fungerat bra. Men det är många småsaker som vi kan göra bättre, detaljer i spelet som vi måste få ordning på. Vi måste få rätt på de detaljer nu när matcherna ska avgöras.

Är du en spelare som blir bättre i slutspelet?

— Jag hoppas att det är så. Målet är alltid att spela de bästa matcherna när det är matcher som betyder som bäst. Nu börjar slutspelet och då ska jag vara som bäst.

Växjö avslutar med att möta Sirius på hemmaplan. Ett Sirius som inte har något att spela för. Växjö kan däremot vid vinst och resultaten på sin sida i övriga matcher klättra i tabellen till en hemmafördel i slutspelet.

— Jag tycker att det är en viktig match även fast den inte betyder så mycket. Vi vill gärna ha med en oss en seger med in i slutspelet och en så bra position i tabellen som möjligt. Vad som händer sedan får vi vänta och se, avslutar Kosonen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar