Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Han är bäst i serien på att påverka domare”

Uppsnacket och ordkriget inför torsdagens kvartsfinalserie mellan Linköping och Växjö fortsätter i senaste avsnittet av Plastpodden där påverkar på domare blir ett stort diskussionsämne.

På torsdag inleds kvartsfinalerna i herrarnas SSL där TV12/C More sänder matchen Linköping mot Växjö. En kvartsfinalserie som redan direkt efter slutspelsvalen började att snackas upp mellan tränarna. Linköpings tränare Johan Astbrant var ute i Innebandymagazinet och påtalade att Niklas Nordén påverkar domare. I senaste avsnittet av podcasten Plastpodden med Lars Lindberg fortsätter diskussionen där Nordén bemöter.

— Det blir lite kopierande i detta. Brottman valde att gå ut inför SM-finalen och säga att jag påverkar domare och Brottman fick träff den gången. Förhoppningsvis lägger sig inte domarna platt och tror på det på något sätt. Det känns lite roligt hur Asta igen kopierar någon annans tankesätt, säger Nordén i podcasten.

Tidigare i podcasten är Nordén även inne på hur Linköpings spelsätt är ett verk och kopia från Andreas Harnesk som var i klubben i starten av hösten vilket han återkommer till

— Det är en kopieringsmaskin helt enkelt. Det är lite intressant när man av den typen av begrepp. Jag tror att Astbrant är den personer som lägger mest tid i SSL i ett domarrum.

LYSSNA PÅ PODCASTEN HÄR 

Johan Astbrant själv bemöter Nordéns påstående i podcasten.

— Det är helt fel. Jag har aldrig varit i ett domarrum förutom med honom. Då grät han ut och ville gå in i domarrummet. Det handlar lite om att kasta sten i glashus. Han vet ju själv att han håller på och skickar massa klipp till domarna. Han är en rolig figur, säger Astbrant.

Astbrant och Lindberg kommer även tillbaka till frågan senare i podcasten.

— Möjlighet för att ha en diskussion med honom är innan matchen eller i domarrummet. Under matchen har han så mycket fokus på att påverka domarna. Han är ju outstanding. Han är bäst i serien på att påverka domare, säger Astbrant och fortsätter:

— Alla vet om att han manipulerar domarna. Det är något sätt de har i Växjö, säger Astbrant bland annat.

Lyssna på hela diskussionen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar