2 mål av Oliver Johansson Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Vi är bättre på tre femmor”

13 mål av Växjö som vann kvartsfinal 2.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:00
Växjö IBK
13 - 6(3-0, 6-5, 4-1)
Linköping IBK

När kvartsfinal två mellan Växjö och Linköping skulle avgöras hade hemmalaget Växjö slagit på effektiviteten och gjorde hela 13 mål och vann med 13-6.

— Ja herregud vad mål. Men jag vet inte riktigt vad man ska säga om det. Vi har mycket medstuds idag jämfört med förra matchen och det är ett annat Växjö vi ställer på banan. Vi är mycket med laddade och beredda på att det är en slutspelsmatch idag. Idag är det inget snack om att vi är det bättre laget, säger Växjö Ludwig Persson.

Växjö skaffade sig ett bra försprång redan i den första perioden med 3-0 efter knappt 10 minuter. En ledning som utökades till 5-0 i början av den andra perioden.

— Det är klart det är lättare spela i ledning och vi får mycket positiv energi också. Vi fick ledningen tidigt och kunde ha den med oss och spela på den utan att slappna av.

Det var framförallt den andra perioden som blev målrik då det gjordes hela 11 mål. Fortsatt ledning för Växjö med 9-5 som till slut blev klara 13-6.

— Jag tycker framförallt att vi är bättre på tre femmor än vad Linköping är. Vi kan stänga ner deras bästa spelare och vara bättre på tre femmor. Vi har någon dipp i andra men förutom det så är vi bra hela matchen på alla femmor och då är det väldigt svårt att slå oss.

En vinst och en förlust än så länge. Har ni hittat något speciellt i Linköpings spel som ni vill utnyttja?

— Stora anledningen idag är att vi är bra på tre femmor. Där ser jag inte att de kan ha samma övertag utan de är starka på andra sätt. Mer än så vill jag inte gå in på. Men förra matchen var det inget snack heller. Då vann Linköping rättvist och idag vinner vi rättvist. Vi laddar och och så får vi se hur det bli på tisdag, avslutar Persson.

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar