Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

”Vi visar direkt att det är vår match”

Mullsjö satte tonen direkt i första perioden och vann övertygande i kvartsfinal 2.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Mullsjö AIS
8 - 2(4-0, 2-0, 2-2)
Pixbo Wallenstam IBK

I den första kvartsfinalen mellan Mullsjö och Pixbo lyckades Mullsjö bara göra ett mål. I kvällens kvartsfinal 2 visade Mullsjö upp ett helt annat anfallsspel och gjorde fyra mål redan i den första perioden.

— Vi pratade om att komma ut stort och att det var extremt viktigt att sätta ton direkt. Dels för att det är vår hemmaplan men också för att visa att vi är starka här. Vi får en väldigt bra träff i början. Känslan är att de tror att de ska få göra samma som senast med att hålla ner tempot och ta burskydd. Vi visar direkt att det är vår match och att det vi som ska styra tempot, säger Mullsjös Isaac Rosén.

Pixbo skapade i stort sett ingenting i den första perioden och hade bara 3 skott på mål. I andra perioden skapade Pixbo mer men det var Mullsjö som gjorde målen fram till 6-0 efter två perioder. Till slut vann Mullsjö klart med 8-2.

— Andra är ju jämnare men i tredje så det rullar det på. Vi vill inte släppa något till Pixbo så att de kan få med sig en känsla in till nästa match. Men vi avslutar bra, luftar lite gubbar och håller trycket mot dem.

Vad skulle du säga är skillnaden idag jämfört med senast? 

— Det är ganska så enkelt. Tittar vi på förra matchen så vinner de allt de första 15 minuterna. Idag så vinner vi nästan alla dueller och hela matchen, vi tar andrabollar och håller tryck. De får aldrig vila och det är ju tvärtom mot vad de vill ha. De vill ju ta burskydd och hålla i bollen. Det fick de inte idag och då orkar de inte.

Det märktes även att slutspelskänslan i den här matchserien nu finns det. Lite smågrinigt, dueller och som alltid publiktryck i Nyhemshallen.

— Publiken trycker igång oss och även om vi hade många som var med borta och hjälpte till så lyckades vi inte svara upp då. Idag får vi med oss en go känsla och den ska vi sväva vidare på för att åka och stjäla en match. Nu blir det ju i Lisebergshallen dessutom och det gynnar oss med bättre golv och förhoppningsvis en annan inramning, avslutar Rosén.

TV: Se målen från matchen här 

1-1 i matchserien och nästa match spelas på tisdag i Lisebergshallen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar