Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Björks målskytte trivs på hemmaplan – matchvinnare med 68 sekunder kvar

Med mål för sjätte hemmamatchen i rad avgjorde Eric Björk kvartsfinal 3.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Linköping IBK
5 - 4(3-1, 1-1, 1-2)
Växjö IBK

Med 68 sekunder kvar avgjorde Linköpings Eric Björk kvartsfinal 3 med sitt 5-4 mål.

— Gurra (Gustav Fritzell) tömmer en helt yta och lockar på sig lite folk. Jag smyger ner på den tomma ytan och får passningen och nyper dit den. Den enda jag tänkte var att missa inte nu, säger Björk om målet.

TV: Se Eric Björks avgörande 

Målet innebär att backen Eric Björk nu gjort mål i sex hemmamatcher i rad. Dessutom har han gjort mål i alla tre kvartsfinalerna.

— Historiskt sätt så brukar jag ju bidra med offensiv innebandy och mål. Jag känner mig väldigt bra tränad just nu och har varit väldigt seriös med kost, träning och alla sådana bitar. Det och att jag känner en väldig hunger bidrar såklart. Det är väldigt kul att lira och när jag får förtroendet så vill jag ta det.

En Björk med hunger som fått ökat förtroende.

— Jag vågar tar för mig lite mer. Det har varit lite så och så med speltid under säsongen så nu försöker jag ta chansen när jag får den. I slutspelet handlar det bara om att ta sin roll och bidra fullt ut till laget. Jag tycker verkligen vi spelar fin innebandy idag och krigar för varandra.

Linköping hade ledningen med 4-2 inför den tredje perioden där de i inledningen släppte in två mål till 4-4.

— Ja det blev lite onödigt spännande. Jag tycker att vi kommer ut och sätter vår gameplan jättebra i första perioden och vi leder välförtjänt med 4-1. Sedan tappar vi lite och Växjö får momentum och kan gå ikapp. Starkt av oss att avgöra och det är jätteviktigt för självförtroendet. Vi visar att vi är hemmastarka och leder igen.

Kan man säga något om vad segern innebär för matchserien? 

— Det sätter griller i huvudet på dem. Vet vi båda att vi är starka hemma. Nu har vi en jätteviktig bortamatch på fredag och kommer vi in lika fokuserade och sätter vi vår gameplan så har vi bra chans att vinna även borta, avslutar Björk.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar