Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Mullsjö krossade Pixbo: ”Deras tränare tyckte att vi var tråkiga”

Mullsjö flyttade upp spelet än mer och vann med förkrossande 11-3 i kvartsfinal 3.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Pixbo Wallenstam IBK
3 - 11(1-5, 0-3, 2-3)
Mullsjö AIS

Det var stor uppvisning av Mullsjö som följde upp 8-2 segern i kvartsfinal 2 med att vinna med hela 11-3 i kvartsfinal 3. Redan i den första perioden visade Mullsjö upp ett bländande offensivt spel samtidigt som ett uppgivet Pixbo inte hade mycket att sätta emot. Ledning för Mullsjö med 5-1 efter 20 minuter. Målskyttet fortsatte i den andra perioden när Anton Vestlund först fullbordade ett hattrick för att sedan utöka till 8-1 redan efter drygt fyra minuter i den andra perioden och matchen kändes avgjord. Ledning med 7 mål för Mullsjö efter två perioder.

— Det är bara att trumma på. Den här perioden som kommer tar vi med oss till nästa match så det är bara att fortsätta att mala och få dem att jobba så de blir slitna, sa Andreas Elf till CMore.se efter två perioder.

Förklaringen till Mullsjös 8 mål hittade Elf i Mullsjös mer offensiva försvarsspel.

— Deras tränare tyckte att vi var tråkiga när vi backade hem och nu kliver vi på och det lyckas de inte lösa särskilt bra. Där har vi förklaringen till att vi leder så stort som vi gör, sa Elf och refererade till Pixbos tränare Jonas Eliasson som när de valde Mullsjö tyckte att de spelade tråkig innebandy.

Avslutningen av den andra perioden blev sönderblåst och även om Pixbo gjorde två mål i tredje så blev sista 20 avslagna och känslan var att spelare redan hade nästa match i tanken. Mullsjö vann till slut med förkrossande 11-3. Fyra mål gjordes av Anton Vestlund.

— Det var gutt att det släppte lite. Det har gått lite trögt de senaste matcherna så det var skönt att det blev några mål, sa Anton Vestlund efter matchen.

Mullsjö gick högt i försvarspelet och vann flera gånger bollen av Pixbos backar.

— Det blir ju livrädda när vi kör. Jag känner inte igen dem. De vet inte vad de ska göra av den och vi gör det bra.

Självklart var det uppgivet i Pixbo efter matchen då de nu även tappade sin hemmafördel.

— Man känner sig uppgiven. Jag tycker i alla fall att vi krigar lite mer andra och vi försöker dra upp tempot men det gav ingen direkt effekt. Vi visar lite mer hjärta och vinner lite mer närkamper och försöker göra något vettigt men vi räcker inte till helt enkel, summerade Eliasson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar