Foto: Per WIklund
Linköping IBK

”Vi gör en väldigt gedigen bortamatch”

Fördel Linköping efter att ha vunnit med 8-4 borta mot Växjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Växjö IBK
4 - 8(1-2, 0-2, 3-4)
Linköping IBK

Kvartsfinalserien mellan Växjö och Linköping har inletts med idel hemmasegrar. Under fredagskvällen bröt Linköping mönstret när de vann klart med 8-4 p bortaplan.

— Jag tycker att vi idag gör i stort sett tvärtom vad vi gjorde senaste. Vi kommer rätt in i matchen och lägger rätt i positioner. Vi sätter press där vi ska sätta press och vi gör en väldigt gedigen bortamatch. Idag är vi kanske inte lika fröjdiga framåt men här i Fortnox så måste man vara noggranna, summerar Linköpings Martin Hovlund.

Framförallt var det Linköpings försvarsspel som bäddade för segern. I vilket fall enligt Hovlund som känner att de börjar få bra koll på hur de ska vinna över Växjö.

— Ja det är klart att vi har mer koll ju fler matcher vi möts. För att vinna mot Växjö i Växjö måste vi ha ett 100% försvarsspel. Idag för vi det verkligen bra och litar på varandra fullt vilket gör att varje spelare täcker det den ska och man kan fokusera på sin roll och uppgift.

Linköping ledde med 4-1 efter två perioder och direkt efter att de klarat ut en boxplay i inledningen av tredje gjorde Hovlund 5-1. Ett viktigt mål.

— Det är viktigt att få. Ett mål i det läget i tredje är ger oss en bra start och även om de gör mål så känner jag att vi har ett väldigt lugn. Det är alltid svårt att spela mot ett lag som spelar desperat. Men absolut fick vi flera psykologiskt viktiga mål idag.

Är det bara försvarsspelet som är avgörande idag? 

— De tre matcher vi har vunnit så har vi haft ett bra försvarsspel. Men det viktigaste tror jag är att vi klarar dipparna bra. Det kommer alltid dippar och att snabbast möjligt komma tillbaka efter det är viktigt. Det gjorde vi idag.

På söndag möts lagen igen i Linköping för kvartsfinal 5. En seger där och Linköping är vidare till semifinal.

— Vi måste vara fortsatt ödmjuka. Vi har verkligen inte vunnit något än och är vi inte ödmjuka så kommer vi att bli straffade. Men vi trivs hemma och det kommer bli en bra match även på söndag, avslutar Hovlund.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar