Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Nordén vansinnig – rasar över domarvalet

Växjös tränare Niklas Nordén rasar över domarvalet i dagens kvartsfinal.

Kvartsfinalserien Linköping-Växjö går idag vidare med matchstart 14:00 i Linköpings sporthall där hemmalaget har möjlighet att avgöra kvartsfinalen vid seger. Växjö är piskade till att vinna och inför dagens match rasar Växjös tränare Niklas Nordén mot domarvalet.

— Jag är skogstokig, ja totalt vansinnig över domarvalet idag. Nu har man tillsatt en Linköpingsdomare i en match i Linköping där Linköping är hemmalag. Vi kan inte hålla på att ha det så här, säger Niklas Nordén och fortsätter

— Vi har legat på hela säsongen om att vi inte vill ha domare från samma stad och då framförallt inte i ett slutspel och än mer inte i Linköping. Den ena av domarna är jättegod vän med en av matchorganisatörerna, de är verkligen bundis och det är oerhört frustrerande att han ändå ska döma. Här borde förbundet och domartillsättningen agerat.

Menar du att de har gjort detta medvetet? 

— Känslan är, oavsett om det är medvetet eller inte så har de vetat om att det inte är ett bra val. Vi har sagt att vi kan ha vilka som helst av de 12 paren, det spelar ingen roll hur dåliga de är men vi inte ha en domare där det finns risk för jäv. Vad säger det om sporten egentligen? Enligt mig står innebandyns trovärdighet på spel. Domarna och domartillsättningen måste vara mycket mer professionella. Detta blir bara jävsituation och pannkaka och det märks så tydligt.

Inför kvartsfinalserien startade uppstod ett ordkrig mellan Niklas Nordén och Linköpings tränare Johan Astbrant om vem som påverkar domare. Ett ordkrig som Nordén menar har påverkar bedömningen.

— Det är ju tydligt att Astbrants grundskoleutspel har fått domarna på fall och att de har gått i hans fälla. De brukar vara kommunikativa med spelare och tillmötesgående i dialog. Nu har de skiftat fokus helt från att göra det de är bra på, till att sätta dit ledare och spelare. Det får inte påverka att de vill bevisa något och då helt skifta i hur de är som domare. Domarna har gått i fällan och domarbasen har gjort bort sig i deras val av domare. Det är vansinnigt dåligt och det känns som de bara vill provocera med detta domarvalet.

Vad menar du med Astbrants fälla?

— Som jag nämnt tidigare så spelade ju Thomas Brottman (tränare Falun) ut det kortet i SM-finalen och här är det tydligt att domarna snackat ihop sig att det inte ska ske några dialoger. Att det inte ska komma i fokus på något sätt. Istället har de vänt sig helt och hållet och inte hanterat matcherna. Senast var det värsta.

Att Niklas Nordén är vansinnig är tydligt och det finns enligt honom exempel från matcherna i kvartsfinalserien såsom i fredagens match.

— Glenn Boström avgör matchen helt på egen hand. Han dömer mål när bollen inte är inne, tar utvisningar på situationer som sker 100 gånger på en innebandyplan och det händer just nu. Det är en helt annat sak därute just nu än vad som varit under säsongen. Inte bara i vår matchserie utan jag tycker alla fyra har varit mediokra. Det beror till stor del på hur domarna tacklat hela slutspelet. Men visst, cred till Johan Astbrant att han lyckats, avslutar Nordén.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar