#ibsilly

Hagert stannar i TTG: ”Känner ett stort ansvar”

Mathias Hagert följer med Team Thorengruppen ner i Allsvenskan för att påbörja en ny resa mot SSL.

Trots att Team Thorengruppen åkte ur SSL väljer Mathias Hagert att stanna ytterligare en säsong.

— I mina ögon kommer Mathias Hagert vara en av Allsvenskans absolut bästa backar om inte den bästa. Likt fallet med Daniel Hernandez så lyckas vi här vinna dragkampen om en mycket duktig och attraktiv spelare. Han är ett proffs till 100 % som övriga spelare kan ta rygg på. Det här känns helt enkelt kanonbra, säger Janne Lundquist, sportchef i Team Thorengruppen.

Mathias Hagert själv kommenterar den fortsatta satsningen hos TTG.

— Efter att ha lagt ihop alla plus och minus så kan jag konstatera att jag trivs jättebra i staden och jag trivs jättebra med jobbet på ThorenGruppen. Jag har många kompisar här uppe och det finns både en fart och ett lugn som jag gillar. Jag trivs också väldigt bra i laget och känner att när jag nu var en av killarna som spelade ur laget så vill jag verkligen försöka bidra till att vi tar oss upp igen, säger Hagert till Thorengruppens hemsida.

Thorngruppen åkte ju som bekant ur SSL. Nu känner Hagert ett ansvar att vara med på resan tillbaka till SSL.

 

— SSL är alltid SSL och Dalen var ett alternativ, men jag kände att mitt första mål var att komma överens med ThorenGruppen. Jag känner också ett stort ansvar att få vara med och bygga en ny resa med ThorenGruppen tillbaka mot SSL.

Den här säsongen som var gjorde Hagert två mål. Till nästa säsong kan det bli fler då Hagert har bestämt sig för att skjuta mer.

— Alla har tjatat på mig i 17 år att jag ska börja skjuta, så har jag faktiskt lovat mig själv att ta tag i det där nu. Jag har satt som mål att göra 10 kassar nästa säsong och det är väl mer än jag gjort totalt sett tidigare.

I pressmeddelandet framför även att TTG har mer på gång framöver. I det nya bygget vill Hagert vara en ledare.

— Till att börja med har jag en stor tro på tränaren Daniel Jernberg och även det lag som vi har just nu. För egen del så kommer jag vara med och bidra med den trygghet som behövs. Jag har spelat länge nu och har hunnit vara med om en hel del. Jag vill vara en spelare och person som övriga i laget kan ta rygg på.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar