Allsvenskan

Malmström: ”Vi ska inte be om ursäkt för att vi tagit oss hit”

Lindås Patrik Malmström inför kvalrunda 2 till SSL.

Lindås som slutade fyra i Allsvenskan södra slog ut Warberg i den första kvalomgången till SSL. Imorgon måndag väntar första matchen mot Djurgården.

— Det verkligen bli kul. Jag vet inte jättemycket om Djurgården mer än att de har en ganska bra förstafemma. Men det ska bli en kul matchserie och framförallt att vi nu har chansen att ta oss i finrummet, säger Lindås Patrik Malmström.

En kvalserie där Malmström med sin rutin blir viktig för Lindås.

— Jag angriper det på samma sätt som när jag spelade slutspel. Det är samma stuk och vinna eller försvinna. Det kommer bli mycket matchen i matchen och för oss gäller det att hitta svagheter hos Djurgården som vi kan utnyttja. För egen del försöker jag bidra med rutin i de här situationerna. Jag har ju varit med ett tag och kan hjälpa de yngre förmågorna att hitta rätt känsla.

Vad blir viktigt i ert spel? 

— Någonstans handlar det om att vi måste våga. Vi ska inte be om ursäkt för att vi tagit oss hit och nu ska vi gå hela vägen. Genom att våga spela vårt spel så kommer vi slå ut deras spel.

Patrik Malmström bytte från Pixbo Wallenstam till Lindås inför den här säsongen. Under seriespelet gjorde han 27 och 23 assist och i kvalet har han än så länge gjort 3 mål. Malmström som varit del i en förstafemman som öst in mål för Lindås.

— Vi har väl under hela säsongen producerat mycket mål och poäng. Men nu mot Warberg så tycker jag att både andra och tredjefemman klev fram. Vi blir hårt tagna och bevakas tufft. Då känns det bra att veta att vi är ett starkt lag där alla kan och vill avgöra.

Vad talar för att ni vinner och går upp i SSL? 

— Jag tror att vi har ett bredare lag. Vad vi vet så går de hårt på två femmor där deras förstafemma är bra. Vi har en helt annan bredd med tre femmor som levererar vilket gör att vi kan gå ner på två och spetsa till det om det behövs. Sedan har vi varit erkänt bra i försvaret och inte släppt så mycket i 5 mot 5, där är vi starka, avslutar Malmström.

Matchen TV-sänds och går att se här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar