Foto: Michael Carlsson
Allsvenskan

Lindås till SSL: ”Det känns helt sjukt”

Lindås klara för SSL.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Djurgårdens IF IBS
3 - 4(0-1, 1-1, 2-2)
Lindås IBK

Efter att första ha slagit ut Warberg i den första kvalrundan till SSL tog sig Lindås an Djurgården. Först vann laget stort med 10-5 på hemmaplan och i dagens returmöte i Stockholm såg Lindås till att vinna med 4-3 och är därmed klara för SSL nästa säsong.

— Det känns helt sjukt. Det är eufori just nu. Man har kämpat med det här laget så jävla länge och vi har varit nära innan. Men i år faller bitarna på plats. Vi har lite tur här i kvalet och får möta Djurgården och kan ta det i 2 raka. Fantastiskt, säger Lindås Albin Jansson.

Lindås slutade fyra i serien och tog därmed sista kvalplatsen. Efter flera år av SSL-kval var det nu dags.

— Det är bredden som gör det i år. Vi i förstafemman har ju producerat mycket under säsongen men här i kvalet har vi inte gjort det. Då har vi andra femmor som klivit fram som matchvinnare.

Hur summerar du säsongen? 

— Det är svårt. Det har varit en serie som varit väldigt jämn och enligt mig och många  en bättre allsvenskan södra. Vi kände att går man till kval och vinner första så är man extremt nära SSL. Det känns fantastiskt att nu också göra det.

För Jansson och hela klubben är det en känsla av att äntligen nu få spela i SSL.

— Ja nu äntligen är vi här. Det är verkligen den känslan. Det är så många som i så många år har jobbat med detta. Inte bara vi spelare utan alla inom föreningen som sliter oerhört mycket går idag upp i SSL. De brinner verkligen för Lindås och det känns otroligt skönt att vi nu går upp, avslutar Jansson.

TV: Se målen från när Lindås går upp i SSL

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar