Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Olofsson Adelin tar över JIK

Jönköping har gjort med en ny tränare för herrlaget. Det är årets assisterande tränare Jakob Olofsson Adelin som tar över som huvudtränare.

Efter att Niklas Pålsson meddelade att han lämnar uppdraget som huvudtränare för Jönköping för att flytta hem till Skåne har klubben letat efter en ny huvudtränare. Nu står det klart att assisterande tränare Jakob Olofsson Adelin tar steget upp som huvudtränare.

—  Väldigt inspirerande att fortsätta resan med detta unga, hungriga och väldigt talangfulla lag. Vi ska verkligen etablera oss i SSL och fortsätta vår positiva utveckling både individuellt och som lag, säger Olofsson Adelin i ett pressmedddelande och fortsätter:

— Det kommer vara otroligt intressant att se om vi kan ta ytterligare kliv säsong för säsong. Det finns ett otroligt bra driv hos spelarna att hela tiden vilja bli bättre och vara beredda att betala priset för att nå dit. Det ger mig som ledare mycket energi och vilja att hela tiden utveckla mig själv och laget framåt.

Förutom att Olofsson Adelin har både SM-guld, landskamper och VM-guld på meritlistan som spelare har han flera års erfarenhet som tränare. Det senaste alltså som assisterande för det Jönköping som höll sig kvar i SSL.

— Vi är självklart mycket nöjda med att Jakob nu tar över och framförallt fortsätter resan vi är på. Kontinuiteten är nyckeln till framgång och det känns hur bra som helst att ha detta klart, säger Johan Adin i JIKs sportgrupp

Det var viktigt för Jönköping att tidigt få klart med en ny tränare på grund av rådande silly season.

— Vi vet att tränare är oerhört viktigt för våra spelares utveckling och även viktigt i rekrytering av nya spelare som är på väg in.

Avtalet mellan Jönköpings IK och Jakob Olofsson Adelin gäller över två år.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar