Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Succésamarbetet fortsätter: ”Kul nu när han har växlat upp”

Albin Sjögren och Alexander Rudd succésamarbete fortsätter när Storvreta vann match 2 som avslutades med dramatik.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
8 - 9(3-2, 2-4, 3-3)
Storvreta IBK

Likt den första semifinalen mellan Mullsjö och Storvreta skulle match 2 i Nyhemshallen bli en målrik match. Mullsjö med ledning med 3-2 efter den första perioden innan Storvretas Albin Sjögren klev in i handlingen. Efter att Mattias Samuelsson kvitterat gjorde Sjögren både 3-4 och 3-5 innan han assisterade fram till Niklas Winroth till 3-6.

— Jag känner att hela vår femma var ganska iskalla i den första perioden. Vi måste offra oss mer för att vinna. Första 10 i den andra perioden är bra av oss även om vi går ner oss lite igen. Vi slarvar återigen för mycket men absolut. Vi går några viktiga mål i andra, säger Sjögren.

Mullsjö kom tillbaka och i början av tredje var det kvitterat till 6-6. Då växlade Storvreta upp målskyttet igen med 3 mål på en och halv minut varav det ena av just Sjögren. Denna gång assisterad av Alexander Rudd. Ett samspel som exploderat efter att de satts samman i samma femma i semifinalerna.

— Jag och Rudd har ju känt varandra länge. Ska vi ta det långa varianter så är det ju sedan mitt första år på RIG. Vi har spelat mycket ihop till och från och det är kul nu när han har växlat upp. man ser att han har bestämt sig efter ett tufft att nu ska det växlas upp. Det är kul se honom och vi hittar varandra bra.

Kan du beskriva samspelet? 

— Det är inga konstigheter. Jag hittar honom och han hittar mig. Vi kommer bra överens och hans nya roll som högerforward fungerar väldigt bra just nu. Det är kul!

Avslutningen på matchen blev dramatisk. Mullsjö reducerade till 8-9 och med bara sekunder kvar hade Mullsjö ett farligt frislagsläge i spel 6 mot 3. Storvreta höll undan och vinner match 2.

— Skönt att vi vinner. Samtidigt tycker jag att vi slarvar för mycket och det är därför det blir så mycket mål igen. Vi kommer inte riktigt ur deras press och ger de lägen som vi inte borde.

Totalt blev det sju utvisningar i matchen. Tuffare där ute idag? 

— Lite kanske. Men jag tycker det var mer i första matchen. Det blir ju tryck i Mullsjö och det får man leva med. Min känsla var att båda lagen fick lite med sig till och från och det är ju svårt att göra alla nöjda. Skönt att kunna när det blev så dramatiskt på slutet, avslutar Sjögren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar