Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Storvreta kopplade greppet – vann semifinal 5

Drömstart av Storvreta, Mullsjö ikapp och till slut kontrollerad seger för hemmalaget när Storvreta tog ledningen med 3-2 i matcher.
Serie: Semifinal 5. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
9 - 6(4-1, 2-3, 3-2)
Mullsjö AIS

För femte matchen i rad i den här semifinalserien var det Storvreta som tog ledningen när Tobias Gustafsson inför 2 412 åskådare gav Storvreta ledningen efter 92 sekunder.

— Det är jätteviktigt att göra första. Då får man en go känsla och de måste jobba i uppförsbacke direkt, säger Storvretas Tobias Gustafsson.

En ledning som utökades till 4-0 och lagen gick till periodvila med ställning 4-1 efter en sen reducering av Petter Van Keppel.

— Första perioden så spelar vi ut dem helt och vi borde ledat med ännu mer än 4-1, säger Gustafsson.

Likt de tidigare semifinalerna skulle även den här matchen svänga. 4 minuter i den andra perioden var allt Mullsjö behövde för att vara ikapp.

— Det är frustrerande att tappa. Man vill ju spela i ledning då man kan spela med lite mer lugn. Men det kanske också är som är problemet att vi spelar för lugnt och tänker att Mullsjö gett upp tillställningen. Det är något vi måste fundera kring. Idag fick vi oss en läxa, men vi lyckas reda ut det i alla fall, säger Gustafsson.

Storvreta kom tillbaka in i matchen och efter två perioder var ställningen 6-4.

— Det är första perioden som faller avgörandet. Även om vi kommer ikapp så ligger den till grunden. Vi kommer ut så jävla dåligt som vi gör. Det finns inga ursäkter till det, säger Mullsjös lagkapten David Gillek och utvecklar varför Mullsjö tappade när de var ikapp:

— Det är små detaljer hela tiden som behöver sättas och det gör vi inte idag, säger Gillek.

Den tredje perioden blev mer kontrollerad av Storvreta där matchen kändes avgjord när Jimmie Pettersson fullbordade sitt hattrick med fyra minuter kvar.

— Det var väldigt skönt att det lossnade. Jag har inte gjort så mycket poäng i semin och inte i kvarten också. Det var skönt att det lossnade och när jag gjorde ett mål så kände det som det lättade lite från axlarna, säger Jimmie Pettersson,

Mullsjö tröstmålade med två mål sista 30 sekunderna i en match där känslan var att Storvreta börjar få bra koll på Mullsjös anfallsspel.

— Vi börjar få lite mer grepp. Det är ju match 5 och man har mött samma spelare gång på gång och det klart att lite har man snappat upp i vad man de söker. Jag tycker vi stänger ner Mullsjö mera och samtidigt är Viktor bra idag också och det är viktigt för att vi ska vinna, säger Tobias Gustafsson.

Matchboll och ledning 3-2 i matcher för Storvreta inför returen på lördag.

— Vi lovade varandra härinne att på lördag ska vi komma ut och göra vår bästa match vi någonsin har gjort, säger David Gillek.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Gillek: ”Vi kommer ut så jävla dåligt” 

TV: Gustafsson: ”Jag tycker vi stänger ner Mullsjö mera”

TV: Hattrick av Pettersson: ”Det är skönt att det lossnar” 

I den första periodpausen presenterade Storvreta dessutom ett riktigt tungt nyförvärv i form av landslagsspelaren Rasmus Sundstedt.

LÄS MER: Sundstedt till Storvreta 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar