Foto: Pontus Lundqvist
#ibsilly

10 klubbar jagade Måns Höglin – här spelar talangen nästa säsong

En av Sveriges största talanger har gjort sitt val. Totalt tio klubbar ville ha Måns Höglins signatur. Valet föll till slut på Team Thorengruppen SK. – Det känns riktigt kul och skönt att ha kommit fram till ett beslut, säger Höglin. 

Bara 18 år och ändå femma i Allsvenskans poängliga med hela 27 mål och 20 assist på 22 matcher. Måns Höglins facit har gett stort eko i innebandy-Sverige. Han har t ex under säsongen fått spela två matcher med regerande mästarna Falun på dubbellicens.

Efter att det stod klart att Granlo BK åker ur Allsvenskan har Måns Höglins telefon gått varm. Hela tio klubbar, varav flera toppklubbar i SSL, har velat värva honom.

– Det har blivit en hel del tid i telefon och mycket snack. Ibland har det ringt någon ny så fort man lagt på luren och det är klart att det blivit mycket att tänka på. Därför känns det skönt att nu ha tagit ett beslut, säger Måns Höglin.

Till slut föll valet på Team Thorengruppen som åkte ur SSL och nästa säsong spelar i Allsvenskan Norra. Ett val han tror är ett bra steg i utvecklingen.

– Jag känner mig väl inte riktigt hundra redo för SSL än. Jag har bara en säsong bakom mig i Allsvenskan så att gå till ett förmodat topplag i samma serie kan bli ett bra steg för mig, säger han.

Även det goda intrycket av hans besök i Umeå spelade in i beslutet.

– TTG visade upp allt jag kan önska mig. Det nya gymmet var riktigt imponerande och de brydde sig väldigt mycket om mig kändes det som. Känslan är att det är en bra förening, säger Höglin.

Den gångna säsongen var en riktig fullträff för Höglin själv även om laget åkte ur. Höglin gjorde 27 mål och 20 assist i Allsvenskan. På 15 JAS-matcher gjordes dessutom 28 mål och 28 assist.

– Det gick väl ganska hyfsat för mig, säger han ödmjukt och fortsätter:

– Jag har egentligen aldrig haft något bra självförtroende men jag fick väldigt bra med förtroende från tränarna den här säsongen. När det gick dåligt fick jag fortsätta spela och då kunde jag ta mig ur formsvackorna snabbt, säger han.

Faktum är också att han värvades in på dubbellicens av självaste Falun under säsongen. Under två tillfällen fick han känna på hetluften i SSL.

– Det var riktigt kul. Det är det som man drömmer om – att spela i SSL med ett sådant bra lag. Det kan inte bli så mycket bättre egentligen, säger han.

Men var sak har sin tid. Som Höglin själv säger – Falun har en enorm konkurrensituation – så nu blir det fullt fokus på Allsvenskan och Team ThorenGruppen.

– Jag hoppas att vi ska vara med och slåss om en kvalplats uppåt, det är det vi siktar på. Personligen hoppas jag få utveckla min fysik eftersom jag aldrig riktigt haft någon bra försäsong egentligen, säger han.

Sportchefen Janne Lundquist är lyrisk över denna värvning. Han tog bilen ner till Sundsvall i dag för att träffa Måns och skaka hand.

– Jag nyper mig i armen när vi i TTG lyckas landa en sådan här värvning i kamp med de stora drakarna. Det känns helt magiskt bra. Vi är hur nöjda som helst och faktiskt stolta också. Nu gäller det att vi förvaltar förtroendet att få ta hand om denna juvel. Vi pratar om en av Sveriges absolut bästa talanger – om inte den bästa, säger Lundquist.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar