Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Storvreta till Globen: ”Kvalitét, så enkelt är det”

Storvreta till SM-final efter att ha vunnit semifinal 6 med 8-2.
Serie: Semifinal 6. Matchstart: 16:10
Mullsjö AIS
2 - 8(0-2, 1-4, 1-2)
Storvreta IBK

Storvreta i ledning med 3-2 i matcher inför lördagens semifinal 6 mot Mullsjö i Nyhemshallen. En semifinal där Storvreta tidigt tog ledningen genom Robin Nilsberth fint framspelad på backhand av Alexander Rudd. Storvreta fortsatte att sätta sin gameplan både i den första och den andra perioden och ledde klart med 6-1 efter två perioder.

— Jag tycker att vi ligger steget efter hela tiden. Det är tydligt att de har en bra gameplan som de sätter när de kommer hit och spelar lågt och på våra misstag. Vi spelar smånätt, tappar balansen och går bort oss, sa Mullsjös Kasper Hedlund till Cmore efter två perioder och utvecklar vad som måste bli hända i den tredje perioden:

— Vi måste sätta tryck på deras kasse. Vi gör det lite bättre i slutet men vi måste spela snabbare och rakare och spela oss förbi deras press lite snabbare. Men det är vinna eller försvinna nu så det är bara högsta växel som gäller.

Av Storvretas 6 mål gjorde Jimmie Pettersson ett.

— Det är långa 20 kvar. Så fort vi slappnar av så straffar Mullsjö oss. Det gäller att vi kämpar hela vägen in. Det ären period kvar och fortsätter vi så här så vinner vi, sa Jimmie Pettersson.

Mullsjö lyckades reducera till 2-6 med knappt 6 minuter kvar av matchen efter att Mullsjö tagit ut målvakten. Närmare än så kom inte Mullsjö och Storvreta vinner med 8-2 efter två mål i öppen kasse.

— Det känns jätteskönt såklart. Man ju ner en jäkla massa tid på det här för att ta guldet. Nu ger vi oss chansen att göra det. Sedan blir jag lite tagen här av hyllningen till deras spelare, säger Mattias Samuelsson efter matchen och säger så här om varför Storvreta är i en ny final:

— Kvalitét. Så enkelt är det. Vi har visat det i serien och vi har visat det i slutspelet också. Vi möter ett väldigt bra Mullsjö och ändå går vi vidare.

TV: Se målen från matchen här 

I finalen som spelas den 21 april möter Storvreta Falun.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar