Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Sirius värvar U19-landslagsmeriterad forward

Sirius har gjort klart med Filip Björk från Visby IBK.

Siris som tappat flera rutinerade spelare har gjort klart med ett nytt nyförvärv. Det är den tidigare U19-landslagsspelaren som förra året tog silver på U19-VM i Växjö som ansluter till Sirius.

— Jättekul. Jag har alltid haft ett intresse för Sirius och jag var även där förra året och kollade. Jag fick en väldigt bra intryck och nu känner jag att jag hade ett läge och då tog jag den, säger Björk.

Björk spelade den gångna säsongen i Allsvenska Visby.

— SSL-spel lockar såklart men det verkar också vara ett grymt härligt lag med hög seriositet. Det finns goda förutsättningar för att utvecklas.

Filip Björk har tidigare gått på Riksinnebandygymansiet i Umeå. Efter det har han spelat en säsong i Visby IBK där han gjorde 2 mål och 3 assist. Nu hoppas Björk kunna utvecklas i Sirius.

— Det är ett jättebra lag och en bra miljö att utvecklas i. Jag har träffad de två gånger nu och det verkar vara sjukt härliga killar. Jag ser fram emot nästa säsong. Jag ska jobba för att ta en ordinarie plats i laget och sedan ska jag jobba därifrån. I början blir det nog mycket rollsökande för att hitta sin roll och sedan tar jag det därifrån, säger Björk.

På 10 U19-landskamper gjorde Björk 3 mål och 4 assist. Sista året i RIG stod Björk för hela 19 mål och 20 assist i division 1.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar