Foto: Fagerhult Habo IB
#ibsilly

Jagad i fem säsonger – Widlert klar för Fagerhult Habo

Efter nio säsonger i Östra - John Widlert till Fagerhult Habo.

John Widlert har de senaste 9 säsongerna spelat med Östra SK i Allsvenskan och division 1. I fem säsonger har han varit jagat av lokal-konkurrenten i Jönköpingstrakten Fagerhult Habo som nu fått Widlerts signatur.

— Att äntligen få Johns signatur känns fantastiskt bra. Vi har jagat honom under dom senaste 5 säsongerna och han har varit högst upp på önskelistan varje gång. I John får vi en centermotor som driver en hel femma på ett väldigt bra sätt. Vi får dessutom rutin och ledaregenskaper som kommer vara ovärdeliga för vår trupp, säger Andreas Linderum i Fagerhult Habos sportgrupp i ett pressmeddelande. 

FH: Efter många år av kämpande, John, har vi äntligen fått din signatur. Varför?

— Haha ja, det får man säga! Tyckte Linderum har kämpat länge nog nu… Skämt o sido så kände jag att tillfället var det rätta och känner att jag vill testa nåt nytt och få en liten nytändning ihop med att jag ville spela kvar i allsvenskan.

Den gångna säsongen gjorde Widlert 10 mål och 15 assist för Östra. Som bäst har han gjort 20 mål och 15 assist i Allsvenskan säsongen 2015/16. Året efter, då i division 1 gjorde han hela 30 mål och 26 assist. Nu börjas en ny resa i en ny klubb.

— Känns som en stabil o fin förening med många personer som bryr sig om herrlaget, ska även bli kul att ha publik som lever sig in i matcherna och bryr sig. Ska även bli kul att börja på en ny resa med nya lagkamrater och se vad vi kan åstadkomma.

Flytten innebär att Widlert blir kvar i Allsvenskan Södra som till den kommande säsongen är utan både Kalmarsund och Lindås som gick upp i SSL.

— Första känslan är ju att serien kommer vara svagare. Den kommer dock såklart hålla en bra klass då flera lag satsar och finns många bra lag kvar från förra året. Tror absolut vi har chanser att vara med o kriga om det! Det är ju bara att se på Craftstaden vad de lyckades med i år, inget lag som på pappret borde varit med där uppe men gjorde det väldigt bra som lag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar