Foto: Rickard Axell
#ibsilly

Joel Dagman flyttar hemåt – klar för Mullsjö

Joel Dagman lämnar Linköping för spel i Mullsjö AIS.

Joel Dagman som landslagsdebuterat under säsongen lämnar Linköping för spel i Mullsjö AIS.

– Mullsjös sätt att spela innebandy, en fartfylld innebandy, är väldigt kul och det passar mig bra. Mullsjö tror på mig, säger Joel Dagman till Mullsjös hemsida. 

Joel Dagman är fostrad i Hovslätt och gick via Östra, Husqvarna och Fagerhult till Linköping där han spelat de två senaste säsongerna. Till den gångna säsongen bytte Dagman från forward till back vilket blivit en stor succé och landslagsdebut.

– Det var inget jag räknade med utan kom som en bonus. Det gick lite upp och ner när jag bytte till back, men jag har fått lära mig mycket i Linköping, säger Joel Dagman som ser farten med boll och att han är ett hot från backposition som sina starkaste sidor.

Kvaliteter som Mullsjös sportchef Jesper Axell håller med om helt och hållet.

– Det är de kvaliteterna som vi främst fastnat för. Joel Dagman är en riktig klassback som vi är riktigt nöjda med att knyta till vårt långsiktiga lagbygge. Dagman är också en spelare från bygden, vilket är extra roligt eftersom vi vill vara bygdens lag, säger Axell.

Kontraktet med Mullsjö är skrivet på tre år.

– Mullsjö är ett lag som utvecklats mycket och ska slåss om SM-guldet, det vill jag vara med och göra. Det finns alla möjligheter och laget var nära redan i år att ta steget till Globen, säger Dagman

Publiken i Nyhemshallen var också en anledning till valet att gå till Mullsjö.

– Man vill ju spela i ett lag som har en publik och det ska bli väldigt kul att gå in i Nyhemshallen med publiken i ryggen. Det är roligare att ha dem på sin sida, skrattar Dagman, som i förra årets slutspel fick gå in i Nyhem som motståndare då han spelade för Linköping.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar