Foto: Idrottsfoto
#ibsilly

Nivestam förlänger med Växjö: ”I Viperströjan tar man dessutom sina största steg säsong två”

Ted Nivestam fortsätter i Växjö.

Ted Nivestam anslöt sent till Växjö inför den gångna säsongen. En lyckad värvning för Växjö där Nivestam som är rightare gjorde 5 mål och 12 assist nu valt att skriva nytt kontrakt.

— Jag har haft ett jättefint år i Vipers och att skriva på ett nytt avtal var givet utifrån de möjligheter jag ges i Växjö. Växjö som stad, med alla dess möjligheter, men framförallt professionaliteten kring idrotten och idrottsstaden är en del som spelar stor roll för mig, säger Nivestam till Växjös hemsida och fortsätter:

— Visserligen är vi till viss del besvikna över föregående säsongs resultat, men har redan nu börjat på något nytt och att ta nya steg. Vi och jag är påväg mot något mer och vi har lovat varandra att jobba stenhårt för det.

Växjö tränare Niklas Nordén lyfter fram Nivestams betydelse för Växjös lagbygge.

— Ted är en målmedveten människa som efter denna första säsong hos oss tog nya steg i sin utveckling. Ted var en av de mest framträdande spelarna under denna säsongs slutspel trots att det var hans första. ”Nive” har ett brett register och föregående säsong kunde man se honom på många olika positioner och där han visar upp förmåga på nya spelsätt utifrån vad som krävs av honom just där och just då, säger Nordén.

Nu väntar den andra säsongen i Växjö där Nordén hoppas att Nivestam tar ytterligare steg.

— Vi har ofta sett att i Viperströjan tar man dessutom sina största steg säsong två som han nu går in i. Det ska bli oerhört spännande att följa detta registers utveckling tillsammans med en den konkreta målmedvetenheten. Vi är oerhört nöjda med att förlänga även detta avtal, säger Nordén.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar