#ibsilly

Jönköping flyttar upp två unga spelare i SSL-truppen

Jönköpings flyttar upp två spelare till SSL-truppen.

Jönköping fortsätter att satsa ungt när laget nu förbereder sig för sin andra raka SSL-säsong. Joel Nyström, 17 år och Gustav Johansson, 18 år flyttas upp i SSL-truppen.

— Jag är ju uppvuxen med JIK då min pappa spelade här så jag har alltid siktat på att få spela i JIK ́s A-lag och det ska riktigt kul och inspirerande att få den chansen. Jag tränade rätt så regelbundet med laget under förra säsongen och trivs jättebra i gruppen. Att få vara med från start nu och kriga för en plats känns kanon och jag tror det kommer hjälpa mig att ta nästa steg i min personliga utveckling, säger Joel Nyström i ett pressmeddelande.

Nyström står registrerad för 4 SSL-matcher förra säsongen. Gustav Johansson fick göra desto fler (registrerad på 17) och lyckades även göra sitt första SSL-må.

— Det har vart en del klubbar som hört av sig men i slutändan blev det ett ganska enkelt val att skriva på för JIK. Jag har haft 3 fina år i Jönköping under studietiden där jag trivs väldigt bra i staden och i JIK. Jag spelade en hel del i SSL redan förra säsongen men det ska bli väldigt inspirerande att köra det fullt ut nu kommande säsong och försöka ta nästa steg som innebandyspelare i SSL och JIK, säg Gustav Johansson.

Jakob Olofsson Adelin, ny huvudtränare till nästa säsong kommenterar tillskottet:

— Gustav tränade ju mestadels med A-laget även under förra säsongen, och presterade även bra de gånger han fick speltid i SSL. Dock spelade han mest matcher med Div 1 laget där han hade en väldigt stor roll och presterade väldigt bra och var en stor bidragande orsak till att vårt väldigt unga Div 1 lag överraskade och tog sig hela vägen till Allsvenskt kval. Denna säsong kommer Gustav bara fokusera på A-laget. Han besitter en teknik och speluppfattning som är något utöver det vanliga. Vi kommer jobba med vissa fokuspunkter, som kommer göra att han kommer vara väldigt förberedd för SSL spel, säger Olofsson Adelin och beskriver den andra uppflyttade spelaren Joel Nyström:

— Joel är en spelare jag känner väl, då jag tränat honom både när han spelade i JIK:s P-16 lag och som jag även haft som spelare i Smålandslaget. Joel är en jättestor talang, men som redan kommande säsong kommer vara med och konkurrera på allvar om speltid i SSL. Joel besitter spets i sin teknik, skott och speluppfattning men vi har även redan haft samtal om bitar i Joels spel som behöver utvecklas för att vara redo för mer fysiskt och betydligt högre tempo som spel i SSL innebär. Men jag vet att Joel verkligen är redo att lägga ner jobbet som krävs för att nå denna utveckling.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar